Goed wassen met de wasmachine


Thuis
25/06/2020
Wit of bont, zijde of wol… Je kleren wassen is niet altijd even simpel. Lees hier onze tips om snel en juist je wasmachine te gebruiken.

Voor je je was netjes gaat opruimen, moet die ook helemaal proper zijn. Snel en goed de was doen met de wasmachine doe je zo:

1. Sorteer je was
Sommige textielesoorten kleuren af, ook in koud water. Om ongelukjes te vermijden, sorteer je altijd je was: wit, bont en fijn wasgoed.

2. Was niet te veel
Je vraagt je net zoals iedereen misschien wel eens hoe je best je was moet doen en stopt allicht te veel was in de wasmachine. Dat gebeurt wel vaker maar dat maakt het efficiënt spoelen van je was moeilijker. Om dit te vermijden is het belangrijk niet te veel was in je wasmachine te laden: zie dat je altijd je hand tussen je was en de binnenwand van de machine vrij kan bewegen.  

3. Vlekken verwijderen voor het wassen
Voor een propere was, pak je vlekken zo snel mogelijk aan. Want vlekken krijg je er gemakkelijker uit wanneer ze nog niet helemaal in de stof zijn ingedrongen.  Tip: om efficiënt vlekken te verwijderen, gebruik je Ariel vloeibaar want die lost sneller op in water en geeft uitstekende resultaten. Je was is proper, zacht en geparfumeerd en als je dit wasmiddel ook als ontvlekker gebruikt, verwijder je zelfs de meest hardnekkige vlekken, ook op een lage temperatuur.
Sommige stoffen hebben meer zorg nodig. Ze zijn delicaat en je wil ze uiteraard niet beschadigen. De meeste wasmiddelen bevatten enzymen op basis van proteïnes die o.a. wol en zijde kunnen aantasten. Hoe je fijne wasgoed wassen? Kies voor je meest delicate kleren een wasmiddel zonder enzymen.

4. Bescherm kleuren met de wasmachine
Dankzij hun formule zonder javel beschermen Ariel Vloeibaar en Ariel 3IN1 PODS de kleuren van je kleren.
Tip: vermijd verspilling en optimaliseer de doeltreffendheid van je wasbeurt met Ariel vloeibaar of Ariel Excel Tabs die je perfect kan doseren (met Ariel vloeibaar gebruik je een zeer precieze dispenser en de Ariel Excel Tabs zijn op maat gemaakt).

5. Pas het programma van je machine aan je was aan
Hoe was je heel vuile kleren met de wasmachine? Als je was heel vuil is, kies dan een intensief wasprogramma. Als je was maar lichtjes vuil is (maar vergeet niet dat kleren altijd vuiler zijn dan ze eruit zien!), kies je een korter programma op een lage temperatuur. Tip: om ze niet te versleten of beschadigen, was je je favoriete kleren volgens de aanwijzingen op de etiketten.

6. En wasmachine is (en blijft) een machine!
Als je machine niet meer van de jongste is, is het misschien tijd om die te vervangen. De wasmachine en droogkasten van FAGOR zijn meer ergonomisch, milieuvriendelijk (door het besparen van energie en water, ongeveer 2000 liter)* en ontworpen volgens de strengste kwaliteitsnormen. Deze machines zijn niet alleen mooi, ze zorgen ook voor een efficiënt onderhoud van je mooie kleren.

Je kleren wassen als je nog niet Hoe verwijder ik hardnekkige vlekken? gelezen hebt? Deze tip vind je samen met nog meer tips op deze site.