Hoe blijft je wasgoed wit?


Thuis
15/06/2023

Op zoek naar gemakkelijke en goedkope oplossingen om de verloren witheid van je wasgoed terug te krijgen? Hier zijn onze tips!

Na verloop van tijd verliezen je kleren en wit beddengoed hun glans, hun stralend witte kleur... en dat is normaal! Ontdek onze trucjes, zowel voor machinewas als handwas, om je witte was weer te laten stralen.

  

Je wasgoed witter maken in de wasmachine

 

Om je wasgoed in de wasmachine witter te maken, hoef je alleen maar een effectief wasmiddel te gebruiken dat je kleren laat stralen, zoals Ariel Pods, samen met enkele alledaagse producten. Inderdaad, citroen, witte azijn of zelfs bakpoeder kunnen wonderen doen voor alle soorten stof! Kies een van de volgende producten en voeg het toe aan je wasmiddel voor stralend wit wasgoed.

 • Een eetlepel zuringzout (of oxaalzuur);

 • Een halve kop baking soda;

 • Een halve kop witte azijn;

 • Het sap van een halve citroen;

 • Een zakje bakpoeder.

💡 Overbelast je wasmachine niet om het optimale effect van deze producten te bereiken.

Je wasgoed met de hand witter maken


Om je wasgoed met de hand witter te maken, kun je verschillende producten gebruiken. Qua voorbereiding heb je alleen een teil en water nodig, waar je een van de volgende producten aan toevoegt. Voeg naar keuze toe:

 • koude melk (2 keer het volume water)

 • stukjes citroen of citroensap

 • waterstofperoxide

💡 Let op, waterstofperoxide is een product dat niet geschikt is voor alle soorten stof. Gebruik dit product alleen op katoenen kleding!

Zodra je wasgoed in de teil is gedompeld, laat je het minstens een uur weken. Spoel het daarna uit en was het in de machine.

💡 Voor een nog stralender resultaat kun je de hand- en machine tips combineren!

Bekend om zijn voordelen voor de huid, kan Marseillezeep je ook redden met zijn blekende eigenschappen! Kies regelmatig voor handwas met Marseillezeep en bescherm gemakkelijk en natuurlijk de witheid van je wasgoed, en laat een zachte en aangename geur achter op je beddengoed.


Stralend wit behouden


Om een stralend wit te behouden en zo min mogelijk herhaling van deze stappen nodig te hebben om je wasgoed te behouden, hoef je alleen maar onze paar tips te volgen!

 • Let goed op de kledinglabels: het kiezen van de juiste temperatuur of het juiste wasprogramma kan alleen maar positief zijn om de oorspronkelijke kleur te behouden.

 • Scheid witte kleding van gekleurde kleding in de machine om te voorkomen dat je witte kleding geel of grijs wordt en om te voorkomen dat kleding afgeeft op andere kledingstukken.

💡 Hier zijn onze tips om thuis verkleurd wasgoed te verwijderen!

 • Droog je witte wasgoed in de zon: dit geeft een stralend effect en een frisse geur!

 • Reageer snel bij een klein ongelukje! Laat vlekken niet te lang drogen: de reiniging zal gemakkelijker zijn en de kleur blijft maximaal behouden als de vlek wordt verwijderd voordat deze opdroogt...

Dit zijn onze tips en trucs voor kleding, beddengoed of keukengoed met een stralend witte kleur!

 

Zin in meer? Profiteer van kortingsbonnen op producten van je favoriete merken.


Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3