Koud wassen is nu mogelijk met de nieuwe Dash capsule


Thuis
17/04/2023

Hoe koud wassen kan helpen ons milieu te beschermen

Niet alleen bespaar je geld op je energierekening door koud te wassen, maar je helpt ook het milieu! Een eenvoudige aanpassing, zoals het kiezen van een koude was op 30 graden, kan al een groot verschil maken.

Meer doen voor onze planeet

Als we nadenken over klimaatverandering, denken we meestal aan grote industrieën en vervuilende auto's. Maar we vergeten vaak dat onze dagelijkse handelingen thuis ook een enorme impact hebben op onze planeet. Het is tijd om onze gewoonten en routines te heroverwegen en een eenvoudige manier om te beginnen is met hoe we onze kleding wassen.
Wist je dat je met slechts één eenvoudige verandering de milieu-impact van het wassen van je kleding kunt verminderen? Volgens de levenscyclusanalyse (LCA) van Dash is het verlagen van de wastemperatuur de belangrijkste factor om tot wel 60% van de CO2-voetafdruk van je wasgoed te verminderen. 
De "gebruiksfase" van je wasproces omvat het daadwerkelijke wassen van je kleding thuis - het gebruik van wasmiddel en het inschakelen van je wasmachine. Maar wist je dat de grootste bijdrage aan de milieuvoetafdruk van deze fase eigenlijk het verwarmen van het water is? Door je wastemperatuur met slechts 10 graden te verlagen, kun je de CO2-uitstoot van je wascyclus met 35% verminderen. Het bewijst maar weer dat elke graad telt. 

Maar is koud wassen effectief?

Zeker weten! Of je nu je favoriete spijkerbroek of dat speciale topje wast, wassen op een lagere temperatuur is een effectieve manier om vlekken te verwijderen en je kleding goed te verzorgen. En om het kiezen van een lagere temperatuur nog makkelijker te maken, zijn de Dash Pods speciaal ontworpen met geavanceerde technologieën die zelfs in koud water een uitstekende reiniging mogelijk maken. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat je kleding niet schoon genoeg wordt bij het wassen op een lagere temperatuur.

Energie besparen door anders te wassen

We hebben allemaal gezien hoe de opkomst van energiezuinige apparaten - en nog zuinigere auto's - ons in staat heeft gesteld om ons energieverbruik te verminderen. Als deze innovaties mogelijk zijn, waarom zouden we dan niet allemaal een beetje kouder wassen? Het gemiddelde huishouden wast namelijk zo'n 100 ladingen wasgoed per jaar. Als we dit gezamenlijk doen, kan het verlagen van de wastemperatuur van 40°C naar 30°C de CO2-uitstoot van het wasproces met maximaal 35% verminderen. Dit komt neer op meer dan 3,5 miljoen ton CO2 per jaar, wat gelijk staat aan meer dan 2 miljoen auto's die van de weg worden gehaald. Dit toont aan dat elke graad die je kiest, een verschil maakt! Waarom zou je nog wachten? Met de krachtige reinigingsformule van Dash kun je nu gemakkelijk en effectief koud wassen, terwijl je tegelijkertijd jouw ecologische voetafdruk vermindert. Dus waarom niet de volgende keer dat je de was doet, de temperatuur een paar graden lager zetten en zo jouw bijdrage leveren aan een schonere planeet?