Met de nieuwe Dash capsule kan je nu kouder wassen.


Thuis
3/03/2022

Hoe koud wassen kan helpen ons milieu te baschermen

Koud wassen is niet alleen een goede manier om jouw energierekening te verlagen. Wat als we je vertellen dat je door simpelweg jouw wasmachine op een lagere temperatuur te zetten, bijvoorbeeld een koude was van 30 graden, ook een positieve invloed kunt hebben op ons milieu?

Meer doen voor onze planeet

Als we aan klimaatverandering denken, schieten ons waarschijnlijk beelden te binnen van uitlaatgassen van auto's, files, fabrieksschoorstenen en brandende fossiele brandstoffen. Maar wat vaak ontbreekt in onze gedachten zijn onze eigen, dagelijkse handelingen thuis die energie besparen en een grote impact hebben op onze planeet. Onze dagelijkse gewoonten en routines moeten worden overwogen en veranderd als we energie willen besparen en de gevolgen van ons collectieve energieverbruik voor het milieu willen aanpakken. Een eenvoudige manier? De manier waarop we onze kleren wassen.
Het verlagen van de wastemperatuur is de belangrijkste factor om de milieu-impact van het wasproces te verminderen. De levenscyclusanalyse (LCA) van Dash geeft aan dat in Europa gemiddeld tot 60% van de CO2-voetafdruk van wasgoed afkomstig is van de gebruiksfase.
De "gebruiksfase" vertegenwoordigt de handeling van het doen van de was in jouw huis. Oftewel het fysiek gebruiken van het wasmiddel en het aanzetten van jouw wasmachine. De grootste bijdrage aan de milieuvoetafdruk van de gebruiksfase is het verwarmen van het water voor jouw wascyclus. Door jouw wastemperatuur slechts 10 graden lager te zetten, kun je de CO2-uitstoot van de wascyclus met 35% verminderen, wat aantoont dat elke graad kouder, een verschil maakt.

Maar is koud wassen effectief?

In het kort: ja! Of het nu om jouw favoriete jeans of dat speciale topje gaat, wassen op een koudere temperatuur is effectief bij het verwijderen van vlekken en het verzorgen van de kleding waar jij van houdt. Om de keuze voor koudere temperaturen mogelijk te maken, zijn de Dash Pods speciaal ontworpen met geavanceerde technologieën die zelfs in koud water een geweldige reiniging mogelijk maken.

Energie besparen door anders te wassen

We hebben allemaal de opkomst gezien van energiebesparende apparaten - en nog energiezuinigere auto's - dus als deze innovaties mogelijk zijn, kunnen we dan niet gewoon allemaal een beetje kouder wassen? Het gemiddelde huishouden wast 100 ladingen wasgoed per jaar. Als we dit gezamenlijk doen, kan het verlagen van de wastemperatuur van 40°C naar 30°C de CO2-uitstoot van de wascyclus met maximaal 35% verminderen, wat neerkomt op >3,5 miljoen ton CO2 per jaar, wat gelijk staat aan >2 miljoen auto's die per jaar van de weg worden gehaald, waaruit blijkt dat elke graad die je kiest, een verschil maakt! Als je zeker kunt zijn van een fantastische reinigingskracht door Dash te gebruiken bij een koude was, waarop wacht je dan? De volgende keer dat je de was doet, draai het gewoon op een koudere stand en draag op die manier jouw steentje bij om jouw impact op ons planeet te verminderen.