Hoe kun je best wol wassen: in de machine of met de hand?


Thuis
1/02/2019

Wil je graag schone en stralende kleding? Goed wassen is makkelijk! Je hoeft alleen maar deze gouden regels te volgen…

Ben je het zat om wasinstructie symbolen te ontcijferen, met je neus tegen het label van je blouse gedrukt, of om in het bezit te zijn van wit wasgoed dat roze is geworden? Ontdek onze onmisbare tips om wassen makkelijker te maken.

Onmisbare tips om goed te wassen

Nummer °1 : Voordat je de was doet, sorteer je het op kleur en wasinstructies. Je kunt de was verspreiden over de week om elk kledingstuk en textiel op de juiste temperatuur te wassen. Kwetsbare kleding op 40°C. Witte was op 60°C. Kleurenwas apart. Enzovoorts…

Nummer °2 : Kies een goed wasmiddel. Hiermee bespaar je geld en heb je schone was met minder producten.

 

Nummer °3 : Laat de was niet te lang liggen. In theorie moet je de was uit de trommel halen zodra deze klaar is, zodat het zijn frisse geur behoudt.

 

Nummer °4 : Kies voor een kort programma en een lage temperatuur voor licht vervuild wasgoed om energie en water te besparen.

 

Nummer °5 : Lees de wasinstructies nog eens goed door: als er staat "wassen met vergelijkbare kleuren", zorg er dan voor dat je het betreffende kledingstuk niet meer mengt met andere tinten. Niet alle kledingstukken passen goed bij elkaar!

 

Nummer °6 : Kies voor een wasmiddel dat speciaal is ontworpen om je kleding te beschermen en de kleuren te behouden. Ariel biedt bijvoorbeeld wasmiddelen aan die rekening houden met kleurverschillen

 

Vlekken, verkleuringen, geuren... Heb je de onmisbare tips gevolgd, maar is je wasgoed nog niet perfect? Ontdek onze extra tips om je wasgoed in specifieke gevallen nog beter te wassen!