Is koud wassen goed voor onze kleding?


Thuis
14/05/2021

Koud wassen

Jouw kleding op een koud programma wassen kan een verrassend krachtig effect hebben. Niet alleen bespaar je geld op jouw energierekening en blijft jouw kleding er als nieuw uitzien, het wit blijft witter en de kleuren blijven levendig, daarnaast kan je ook bijdragen aan een vermindering van de energie-uitstoot om op die manier ons planeet te helpen.
Koud wassen is het meest milieuvriendelijk, aangezien het verwarmen van het water voor de wascyclus een groot aandeel heeft aan de grote ecologische voetafdruk van de gebruiksfase. Een verlaging van de wastemperatuur met slechts 10 graden kan de CO2-uitstoot van de wascyclus al met 35% verminderen.
Hoewel het moeilijk kan zijn om de impact van deze schijnbaar kleine daad te zien, zijn de potentiële energiebesparingen aanzienlijk als we naar het cumulatieve effect kijken. Die 35% vermindering komt neer op >3,5 miljoen ton CO2 per jaar, wat overeenkomt met >2 miljoen auto's die per jaar van de weg worden gehaald.

Maar werkt koud wassen echt?

Ondanks de eco-impact van kouder wassen, vragen veel mensen zich af of kouder water in onze wasmachines wel voor een diepe reiniging kan zorgen. Dankzij Dash is het antwoord ja! Een 'koude was' is voldoende voor het overgrote deel van de kleding die we dagelijks dragen. Het is echter belangrijk dat je bij koud wassen of als je jouw machine op de eco-stand zet, een wasmiddel gebruikt dat ook bij koudere temperaturen de klus kan klaren.
Dash Pods zijn speciaal ontwikkeld om deze klus te klaren, dit betekent dat je hard kunt zijn tegen vlekken en tegelijkertijd vriendelijk voor het milieu. Een warmere wasbehandeling moet alleen worden overwogen wanneer het wasgoed schadelijke microben kan bevatten, bijvoorbeeld kleding die gedragen wordt door iemand die ziek is of keukendoeken die gebruikt worden bij de bereiding van voedsel.
In die gevallen moet je het volgende overwegen:

  1. Houd artikelen apart van de rest van het wasgoed en was ze apart
  2. Gebruik een langere wascycli bij hogere temperaturen
  3. Droog de artikelen onmiddellijk na het wassen, bij voorkeur buiten of in de droogkast op een warme temperatuur
  4. Gebruik een wasmiddel in poedervorm met een actief zuurstofbleekmiddel of een wasmiddel of additief dat speciaal is ontwikkeld met een antibacteriële of antivirale werking
  5. Was je handen elke keer dat je jouw wasgoed behandelt. 

Hoe komt het dat Dash Pods goed werken in koud water?

Dash Pods zijn anders dan gewone wasmiddelen, omdat ze een uniek drievoudig oppervlakte-actieve stofsysteem gebruiken dat in kouder water wordt geactiveerd om de eiwitten, vetten en suikers waaruit onze typische kledingvlekken bestaan te doorbreken en af te breken.
een uniek drievoudig oppervlakte-actieve stofsysteem wordt ondersteund door reinigingsboosters en pure enzymen die specifieke vlekken aanpakken en afbreken, en een duo-antivlek technologie die ervoor zorgt dat vettig vuil gemakkelijk van synthetische stoffen wordt verwijderd bij een breed temperatuurbereik. Dankzij de unieke POD-formulering zijn de Dash Pods even doeltreffend in koud water als een traditioneel wasmiddel in een warmere wascyclus van 40 graden.

Is op koude temperatuur wassen het waard?

Je kleding op koud water wassen is goed voor je kleding! Kouder water zorgt ervoor dat kleuren niet verbleken, is zacht genoeg voor delicate stoffen, kan je geld besparen op jouw energierekening en helpt je jouw steentje bij te dragen aan het behoud van onze planeet. We kunnen allemaal duurzamer zijn, en deze kleine, eenvoudige verandering in wasgewoonten kan een groot verschil maken. Je kunt hier meer te weten komen over hoe de ultieme schoonmaakkracht van Dash consumenten helpt om dit te doen - en belooft om samen met ons over te schakelen op kouder wassen.

 

<Enter your text here>