Kies voor een nieuwe Manier van Schoonmaken


Thuis
14/05/2021

Houd jij van het gemak van Swiffer-producten, maar ben je bezorgd over de impact op het milieu? Ontdek hoe Swiffer zich inzet om steeds meer gerecycleerde of duurzame materialen te gebruiken.

Elke vrije minuut van ons drukke leven is kostbaar. De vrije tijd die we hebben, brengen we het liefst door met ons gezin en andere dierbaren. Dit betekent vaak dat we de grote schoonmaak in het weekend inruilen voor een snelle, dagelijkse schoonmaakbeurt met Swiffer. Maar gemak mag nooit ten koste gaan van ons planeet....

Bij Swiffer zijn we voortdurend op zoek naar manieren om de hulpbronnen van onze planeet te sparen door te innoveren in elke belangrijke fase van de levenscyclus van onze producten, en nog meer daar waar we een grote impact kunnen hebben. We zijn ons ervan bewust dat we altijd meer kunnen doen om een efficiëntere manier van schoonmaken te bieden.

Daarom zijn de populairste producten van Swiffer gemaakt van gerecycleerde of recycleerbare materialen. Wij geven afval een nieuw en nuttig leven door zowel onze producten als onze verpakkingen te innoveren.

De droge Swiffer-vloerdoekjes die nu te koop zijn, zijn gemaakt van 100% gerecycleerde materialen. Ook onze dusters hebben we opnieuw uitgevonden met baanbrekende innovatie en 33% gerecycleerde materialen. Beide navullingen zijn verkrijgbaar in 100% recycleerbare verpakkingen. Dankzij deze veranderingen hebben we 1.700 ton gerecycleerd materiaal - dat gelijk staat aan het gewicht van 2,5 miljoen afvalzakken - omgezet naar Swiffer-producten.

Onze vochtige Swiffer-vloerdoekjes zijn gemaakt van 36% natuurlijke materialen. Ze zijn verpakt in een plastic houder waarvan het gerecycleerde hoeveelheid is verhoogd van 50% naar 75%, waardoor Swiffer een stap verder naar duurzaamheid heeft kunnen zetten.

Dit is nog maar het begin; wij zullen onszelf blijven uitdagen en de technische mogelijkheden blijven verleggen op weg naar het gebruik van steeds meer gerecycleerde of recycleerbare materialen in onze producten...

Wij stellen ons een wereld voor waarin mensen elk onderdeel van onze producten en verpakkingen kunnen sorteren en in de juiste afvalbak kunnen gooien. Dit vereist een goede samenwerking en een nieuwe manier van denken over recyclinginfrastructuur, verwerkingstechnologieën, consumentengedrag, enzovoort. Maar om verspilling tegen te gaan, is het zeker de moeite waard alles in het werk te stellen. Samen met de belangrijkste stakeholders doen we ons best om deze reis aan te gaan.

Bij Swiffer, zullen we altijd anders denken. We zullen de manier waarop de wereld schoonmaakt blijven heruitvinden: door een positieve impact te hebben op levens en door de impact van schoonmaakproducten op ons milieu te verminderen.

Laat ons weten hoe jij, dankzij de snelle schoonmaakbeurten met Swiffer, meer tijd hebt kunnen besteden aan de momenten die jij het belangrijkst vindt.