Met Dash is iedereen gelijk voor de was! #ShareTheLoad


Thuis
14/05/2021
Dash Pods maakt komaf met vlekken én stereotype rolverdelingen. Want wassen is nu zó gemakkelijk dat iedereen het kan.

Was het vroeger beter?

Dash voerde samen met Ipsos een onderzoek uit naar de (ongelijke) verdeling van de huishoudelijke taken bij Belgische gezinnen. Uit dit onderzoek blijkt dat jonge ouders in vergelijking met de vorige generaties nu véél vaker samen het huishouden runnen. Er is dus vooruitgang en dat is goed nieuws. Boodschappen doen, voor de kinderen zorgen en een gezonde maaltijd op tafel zetten: deze taken worden vandaag in de meeste gezinnen eerlijk verdeeld. 63% van de mannen vindt dit niet meer dan normaal. Gelukkig maar! Maar weet je wat vreemd is? Amper 19% van de mannen sorteert de was en stopt die zélf in de machine. En maar 14% zet ‘s avonds de strijkplank voor de televisie om de plooien glad te strijken. Dat kan beter, toch? Veel beter! Dat vindt Dash ook. Daarom zet het merk zich nu met #ShareTheLoad in om samen met die hardnekkige vlekken ook deze laatste huishoudelijke ongelijkheid weg te spoelen. Want met Dash Pods is iedereen gelijk voor de was!

Pods to the rescue!

Boodschappen doen of het vuil buiten zetten? Zowel mannen als vrouwen dragen hier hun steentje bij, dus waarom gebeurt dit nog niet bij de was? Met Dash Pods kan iedereen de was doen: gewoon de Pod in de trommel droppen, de wasmachine vullen en de temperatuur kiezen. Dat kan niet fout gaan! Met 50 jaar ervaring weet Dash exact hoeveel wasmiddel je nodig hebt voor een stralend schone en heerlijk frisse was!

Kleine wasjes, grote gevolgen

Heb je kinderen?* Dan is het zeker een goed idee om de huishoudelijke taken, en dus ook de was, eerlijk te verdelen. Want kinderen nemen later vaak het voorbeeld van hun ouders over. Daar is 79% van de Belgen, zowel mannen als vrouwen, zich al van bewust.

Maar handelen ze er ook naar? 70% maakte al komaf met hokjesdenken en voedt de kids op zonder onderscheid te maken tussen jongens- of meisjestaken! De jongste generatie toont alvast hoe het moet: 56% van de mannen onder de 35 jaar helpen actief mee bij het doen van de was. Dus, iedereen kan een handje helpen! Dash hoopt met haar campagne #ShareTheLoad het debat te openen rond ongelijke taakverdeling in het huishouden en zo het goede voorbeeld te geven.

En jij, doe jij mee met #ShareTheLoad?

*Altijd buiten bereik van kinderen houden. Meer informatie op: www.keepcapsfromkids.eu © A.I.S.E