Wasmiddelen: geen verbleekte kleuren meer


Thuis
4/10/2018
Alles behalve het geleidelijk verbleken van de kleuren in je favoriete kleding na elke wasbeurt! Zo draag je zorg voor gekleurde kleren.

De zon is weer van de partij: dit is het moment waarop je bonte kleding uit de kast trekt! Fel fluorescerende, maar ook pastelkleuren wil je graag houden zoals ze zijn. Ontdek hoe je de kleuren in je kleding fris kunt houden, zelfs na meerdere wasbeurten.

Elke kleur heeft een betekenis. Waarom zou je dan niet de kleur van je kleding of make-up aanpassen aan je humeur? Welke kleuren je ook wilt dragen, weet waar ze voor staan … en onderhoud ze! Dit zijn enkele tips om te vermijden dat kleuren verbleken.

Onze tips om de kleuren in je kleding langer fris te houden

  1. Voor elke wasbeurt lees je eerst goed de labels met de wasinstructies voor je kleding.
  2. Kledingstukken die in de machine mogen sorteer je eerst per kleur. Houd lichte en donkere kleuren goed gescheiden. Felle, warme kleuren zoals paars, rood, oranje en zelfs geel mag je samen wassen. Groen kan bij blauw. Nieuwe kleding of stukken waarvan je niet wilt dat de kleur verbleekt was je maar best met de hand.
  3. Maak gebruik van de kracht van koffie of thee, die worden immers gebruikt als natuurlijke verfstoffen. Zet 2 koppen (500 ml) koffie of zwarte thee en voeg ze toe aan het spoelwater van de wasmachine na het wassen. Lichtkleurige stoffen worden er bruin van, maar zwarte stof krijgt een vollere tint.
  4. Ga altijd na of er vlekken in de kleding zitten. Als dat het geval is, behandel je de vlekken vooraf met een kleine hoeveelheid dash 3in1 pods.
  5. Een handig kneepje om de kleur van je kleding langer te mooi te houden? Trek ze binnenstebuiten voor je ze wast! Zorg er ook voor dat je de trommel niet helemaal volstopt en verkies een kort programma aan een lage temperatuur.
  6. Haal de kleding uit de machine zodra het wasprogramma klaar is, anders riskeren de kleuren uit te lopen.
  7. Hang de was op en laat je gekleurde kleding aan de lucht drogen. Liever niet in de droogkast dus, want die laat de kleuren sneller verbleken en riskeert ook vlekken te fixeren die je niet op tijd hebt opgemerkt.

En jij, wat zijn jouw tips om je kleuren in je kleding langer fel en fris te houden?