Kom er nu achter wat het beste wasmiddel voor jou is


Thuis
27/04/2021
Zie je door het bos de bomen niet meer? Geen nood! Wij leggen je uit wat het verschil is tussen de verschillende wasmiddelen.

1. Waspoeder: ideaal voor witte was

Waspoeder

Wie poeder gebruikt, mag rekenen op het vertrouwde stralende resultaat. Dit product gaat vlekken echt te lijf. Vooral voor extra vuile was, kookwas en witte was is het aan te raden aan poedervormig wasmiddel te gebruiken.

Enerzijds heb je poeder voor witte was. Door toevoeging van bleekmiddel verliest het wit zijn schoonheid niet. Daarnaast bevatten poedervormige wasmiddelen voor witte was optische bleekmiddelen die het ultraviolette licht uit daglicht terugkaatsen als blauw licht. Euhm, wat? Klinkt misschien moeilijk, maar dat wil eigenlijk gewoon zeggen dat je witte was er frisser én stralender uitziet. Dankzij de anti-vergrauwingsmiddelen zal het losgemaakte vuil niet opnieuw in de kleding trekken. Ariel Original Waspoeder is een product waar je écht op kan rekenen voor je witte was.

Anderzijds vind je in de supermarkt ook poedervormige wasmiddelen voor gekleurde was. Ook dit product zorgt ervoor dat de kleuren langer blijven stralen. Heb je al gehoord van het waspoeder van Ariel speciaal voor kleur? Ariel Colour Waspoeder reinigt de kleding grondig, waardoor vlekken verdwijnen en kleuren behouden worden. Ook zwarte kleding was je met dit product.

2. Vloeibaar wasmiddel: geschikt voor alle wasjes

Vloeibaar wasmiddel

Het grootste voordeel van vloeibare wasmiddelen? Dit product hoeft niet op te lossen, waardoor het snel zijn werk doet. Zelfs wanneer je wast op een kort programma, blijven er geen resten achter op de kleding. Top! Daarnaast is vloeibaar wasmiddel erg makkelijk in gebruik. Een voorbeeld van een vloeibaar wasmiddel is Ariel Vloeibaar dat je voor verschillende soorten wasjes kan gebruiken. Het is erg goed voor het voorbehandelen van vlekken, voor de handwas of voor standaard wasprogramma's in de machine. Bovendien maakt het je kleding al schoon vanaf 30 graden.

3. Vloeibaar wasmiddel in tabletvorm: geen druppel wasmiddel gaat verloren

Vloeibaar wasmiddel in tabletvorm

Als je vloeibaar wasmiddel gebruikt, kan er in sommige wasmachines wasmiddel verloren gaan in de leidingen. Dan komt het product niet in contact met je kleding en wordt er wasmiddel verspild. Maar daar is een oplossing voor! Maak kennis met de tabs of de voorgedoseerde formule voor je was.

Tabs zijn ook erg makkelijk in gebruik. Je hoeft niet knoeien met een doseerdop, maar je plaatst het product achterin op de bodem van de trommel. Het wasgoed erbovenop en go! Heb je ook al eens gehoord van de Ariel Allin1 Pods? Dit is het eerste wasmiddel met 3 compartimenten. De 3 ingrediënten hebben elk een eigen werking: de was wordt schoon, vlekken worden verwijderd en de kleding gaat stralen. Driewerf hoera!

4. Wasgels: voor een schone was bij lage temperatuur

Wasgels

Een gel gebruik je voor wasjes op lage temperatuur, want al vanaf 15 graden doet dit product prima z'n werk. Daarnaast zijn wasgels een héél stuk geconcentreerder, waardoor je er minder van nodig hebt. Dat is dus beter voor je portemonnee en voor het milieu. Win-win!

5. Wolwasmiddel: speciaal ontwikkeld voor wol

Wolwasmiddel

Wol is zacht én lekker warm. In de winter is het dan ook een echt plezier om jezelf in een wollen trui te wurmen. Maar hoe hou je wol even soepel en hoe maak je deze stof weer schoon? Er bestaan speciale wasproducten voor wol. En we raden je ook echt aan om zo'n wolwasmiddel te gebruiken. Wolwasmiddelen zijn extra zacht voor natuurlijke vezels zoals wol, zijde en kasjmier. Bovendien doet een wolwasmiddel prima z'n werk bij koude temperaturen, aangezien je wol meestal koud moet wassen (of op het handwasprogramma).

En jij, wat is jouw favoriete wasmiddel?