10 detox-tips om het jaar in stijl te beginnen

Slapheid, fysieke en mentale vermoeidheid, een opgeblazen gevoel: je lichaam praat tegen je!

Ontdek onze 10 essentiële detox-tips

De feestdagen zijn een tijd om jezelf te verwennen en samen te zijn met degenen die het belangrijkst zijn. Het lichaam kan in deze periode echter op de proef worden gesteld en een detox nodig hebben om zich voorzichtig te reinigen. De sleutel om weer in vorm te komen ligt in het voorzichtig herbalanceren van je dieet. Het is noodzakelijk om de opgehoopte gifstoffen van de afgelopen weken te elimineren. De eindejaarsfeesten zijn synoniem met feest en vaak met alcohol. Ons eerste advies voor de verzorging van jouw lever is dan ook om alcohol te vermijden. 
Maar dat niet alleen! We beperken koffie, een zuur en spannend voedingsmiddel dat veel inspanning vraagt van onze lever. 

Om deze versterking kracht bij te zetten, vertrouwen wij op de voordelen van de natuur: 

  • Ik vervang mijn koffie door kruidenthee (met gember, groene thee, houtskool, munt: het maakt niet uit!)
  • Ik hydrateer zoveel mogelijk, water is mijn beste vriend.
  • Als ik overdag niet de tijd heb om te drinken: dan eet ik mijn water op! Ja, jij leest het goed, groenten en fruit zitten vol water en hydrateren ons op natuurlijke wijze. 
  • Ik geef de voorkeur aan evenwichtige maaltijden en groenten en fruit van het seizoen: deze komen overeen met de natuurlijke cyclus van de natuur, die de mens nodig heeft. 
  • Ik probeer voedsel te eten dat gifstoffen elimineert, zoals: bittere groenten (mosterdgroen, witlof, rucola, enz.), gefermenteerd voedsel (zuurkool, kimchi, kombucha, appelazijn, enz.), groene groenten, kruisbloemige groenten (broccoli, kool, enz.), rood fruit, groene thee (ondanks het cafeïnegehalte) en kruiden en specerijen
  • Ik beperk mijn consumptie van vlees en verwerkte producten zoals conserven en kant-en-klare maaltijden. 
  • Ik vergeet mijn huid niet, die door de kou en mijn uitspattingen verzorging nodig heeft: ik denk eraan haar te hydrateren. 
  • Ik slaap beter en meer: door rust kan mijn lichaam zich herstellen. 
  • Tot slot neem ik 20 tot 30 minuten lichaamsbeweging op in mijn dagelijkse routine.

Je bent gewapend!

Zoals je ziet, zijn jouw eetgewoonten jouw beste bondgenoten voor deze detox! Het is echter belangrijk naar je lichaam te luisteren en niet te overdrijven. Rust en hydratatie zijn essentieel!