Gezond snoepen: gepaste extra energie voor studerende tieners


Welzijn
1/04/2019
Van deze hersenstimulerende voedingsmiddelen krijgt je kind energie en blijft hij/zij heel de dag geconcentreerd.

Om in de periode van toetsen en examens de hele dag geconcentreerd te blijven is het van belang dat je tieners voldoende voedingstoffen binnenkrijgen en dat ze het hongergevoel tussen de maaltijden door met suikervrij snoep stillen. Voor een gezond tussendoortje mik je dus vooral op snoeperijen die langdurig energie verschaffen.

Noten

Tja, iedereen weet dat noten veel vet bevatten… Maar er zijn gezonde en ongezonde vetten: zo bevatten noten veel meervoudige onverzadigde vetzuren en omega-3, waardoor het een voortreffelijke voedingsbron is, en bovendien uitstekend voor je brein. Noten zijn ook super voor het bestrijden van stress. Paranoten, bijvoorbeeld, bevatten selenium terwijl amandelen, cashewnoten, pistache en hazelnoten veel ijzer bevatten. Stop dus wat van deze breinstimulerende en energierijke voeding in de tas van je kind om het te helpen de hele dag door fris van geest te blijven!

Droge vruchten en granen

Veel graanrepen bevatten geraffineerde suikers. Geef daarom de voorkeur aan zonnebloempitten (die veel omega-6 bevatten), abrikozen of rozijnen die veel ijzer en calcium bevatten en je energieniveau de hele dag op peil houden!

Zwarte chocolade

Een paar lepels pure chocoladepasta met een hoog cacaogehalte brengen ijzer in het organisme en bevorderen de concentratie. Zwarte chocolade snoepen geeft je energie en heeft een antioxiderend effect. Als er na het maken van je eigen chocoladepasta een berg afwas op het aanrecht is beland, heb je niet veel van je favoriete afwasmiddel nodig om de klus te klaren!

Bananen

In rijpe bananen is het meeste zetmeel omgezet in suiker waardoor ze makkelijker verteerbaar zijn. Als je kind zin heeft in een snoepje, geef het dan eerder een banaan en een handjevol noten in plaats van gebakjes: energieboost verzekerd!

Haver

Haver is het ultieme krachtvoer die het cholesterolgehalte verlaagt en vezels, vitamine B en E, ijzer en zink bevat. Koekjes met haver geven energie voor de hele dag. En de boterhammetjes van je kind besmeer je beter met amandelpasta dan met boter.

Appels

Appel bevorderen niet alleen de spijsvertering, maar het is ook snoep zonder suiker waar je energie van krijgt!

En jij, welke tussendoortjes geef jij je kind mee zodat het de hele dag volop energie heeft?