Slaapdrankjes en kruidenthee: wat drink best je voor het slapengaan?


Welzijn
11/05/2021
Heb je last van slapeloosheid? ’s Avonds een kalmerend drankje of kruidenthee drinken helpt om makkelijker in slaap te vallen.

Soms ga je al beter slapen als je ’s avonds voor het slapengaan een kalmerend drankje of kruidenthee hebt gedronken. Ontdek snel onze lekkere recepten die je makkelijk in je avondroutine kunt inpassen!

Slaapdrankje 1: een kersensmoothie

Kersen bevatten veel melatonine, het ‘slaaphormoon’. Een drankje op basis van kersen zou het inslapen bevorderen en dus helpen om beter te slapen. Voor deze smoothie gebruik je verse, ontpitte kersen of ontpitte diepvrieskersen. Vermijd gekonfijte of in siroop opgelegde kersen.

 1. Doe 20 ontpitte kersen en twee eetlepels natuuryoghurt in de mixer.
 2. Mix tot je een egale, romige textuur krijgt.
 3. Giet uit in een glas en geniet ervan!

Het afwassen van de mixer en het glas heb je in minder dan twee minuten voor elkaar met enkele druppels Dreft vloeibaar afwasmiddel. En daarna… snel naar bed!

Slaapdrankje 2: vanillemelk

Melk bevat veel calcium en tryptofaan die in het lichaam worden omgezet in serotonine, een hormoon dat het inslapen bevordert. Ook vanille is ideaal om je aan het einde van de dag een gevoel van ontspanning te geven! De geur van vanille zou immers de stress verlichten en angstgevoelens verminderen. Dus, als je een drankje voor een betere nachtrust zoekt, waarom zou je dan niet eens een glas melk met vanille proberen?

 1. Snijd een vanillestokje in de lengte doormidden.
 2. Zet het rechtop in een glas en giet er warme melk overheen.
 3. Tip: voeg er een snuifje kaneel aan toe!

Slaapdrankje 3: muntinfuus

Iedereen weet dat kruidenthee helpt om in te slapen ... Als alternatief voor de traditionele kamillethee bereid je, voor je gaat slapen, een aftreksel van verse muntblaadjes. Munt werkt niet alleen ontspannend, maar bevordert ook de vertering.

 1. Was een handjevol verse muntblaadjes.
 2. Met de rug van een theelepel plet je de blaadjes, zodat ze al hun smaak afgeven. Ondertussen breng je water aan de kook.
 3. Doe de blaadjes in een beker en giet er heet water overheen.
 4. Laat enkele minuten trekken en giet door een filter.
 5. Als je van zoete kruidenthee houdt, kun je er nog een beetje honing aan toevoegen (ook slaapbevorderend).

Als je nu nog steeds last hebt van slapeloosheid, lees dan eens al onze tips om ’s nachts beter te slapen!

En jij, wat is jouw favoriet drankje voor het slapengaan?