Een platte buik met 3 oefeningen


Welzijn
10/02/2023
Samen met evenwichtige voeding, stellen enkele doelgerichte oefeningen je in staat om makkelijk en snel van een rond buikje af te komen.

Oefening 1 voor een platte buik: de plank

Versterk je buikspieren met de plank en verfijn het silhouet van je buik. Het idee is dat je de positie zo lang mogelijk aanhoudt om de oefening zo diep mogelijk op de spieren in te laten werken. De plank voer je best in verschillende varianten uit om alle buikspieren te betrekken:

De plank :

Ga op je buik liggen en druk je bovenlichaam vanuit je voorarmen op, terwijl je erop let dat je schouders in een rechte lijn boven je ellebogen blijven. Til nu je knieën van de grond. Terwijl je op je voorarmen en tenen rust, houd je je rug helemaal recht: laat je heupen vooral niet doorzakken. Kijk naar de grond en span je buikspieren om je hele lichaam rechtlijnig als een plank te houden.

De zijwaartse plank :

De zijwaartse plank is net als een klassieke plank, waarbij je je hele lichaam recht als een plank houdt, terwijl je op één hand steunt en naar de muur kijkt. Plaats je vrije hand eerst op je heup om je evenwicht te vinden en strek je vrije arm daarna uit in een rechte lijn met de andere arm die je gewicht draagt (zoals op de foto). De zijwaartse plank is ook ideaal als oefening om strakke armen te krijgen.

Probeer elke houding niet 5 minuten aan één stuk aan te houden, maar werk in reeksen van 30 seconden tot 1 minuut en gun jezelf evenveel rusttijd. Je zou de klassieke plank kunnen afwisselen met beide zijwaartse planken. Om jezelf te motiveren, probeer je een partner te vinden met wie je uitdagingen kunt aangaan! Als je niemand vindt, gebruik je de chronometerfunctie op je mobiele telefoon, om er zeker van te zijn dat je je vooropgestelde doelen haalt. Laat niets je ervan weerhouden deze doelen te bereiken: de Tampax Compak Pearl tampons helpen je hierbij.

Bonus: met deze oefeningen train je alle grote spiergroepen in je benen, borst, rug en schouders!

Oefening 2 voor een platte buik: de twisting crunch

Voer naast de plank ook spieroefeningetjes uit die je schuine buikspieren aan het werk zetten, zoals de twisting crunch. Ga op je rug liggen, je knieën opgetrokken en je voeten op de grond. Plaats je handen losjes achter je oren aan weerskanten van je hoofd, je ellebogen naar buiten gericht. Terwijl je voeten op de grond blijven en je knieën niet bewegen til je je borst omhoog, terwijl je afwisselend met je linkerelleboog naar je rechterknie wijst en met je rechterelleboog naar je linkerknie. Bij elke afwisseling strek je je rug langzaam en beheerst weer volledig uit op de grond in de oorspronkelijke lighouding!

Oefening 3 voor een platte buik: fietsen

Zoals zijn naam al aangeeft, doe je bij deze buikspieroefening fietsbewegingen, maar niet op een echte fiets. Je ligt op de grond, je knieën tot boven je heupen opgetrokken en je nek lichtjes van de grond, met je handen achter je hoofd om het te ondersteunen. Nu kun je fietsen met je benen in de lucht! Voer de oefening niet te snel, maar met precisie uit: het ene been na het andere.

Verfijn je silhouet met spieroefeningen om af te vallen en aarzel niet ze te combineren met deze oefeningen voor een platte buik!

Zin in meer? Print en profiteer van alle kortingsbonnen van onze verschillende merken.

En jij, welke oefeningen doe jij het liefst om af te vallen aan je buik?