Hoe kun je aan je fitness werken zonder een cent uit te geven?


Welzijn
8/06/2022

Ontdek in dit artikel hoe je kunt sporten zonder dat het iets hoeft te kosten.


Wil je (weer) beginnen met sporten maar houden de kosten die hierbij komen kijken je tegen? Zoek niet verder! We laten je verschillende fysieke activiteiten zien die je alleen, in een groep, thuis of buiten kunt doen. Zonder dat het iets hoeft te kosten! Dus, ben je klaar om weer in vorm te komen?


  

Activiteiten in de buitenlucht : Wandelen

 

Als je wilt beginnen met in vorm komen, is wandelen een van de makkelijkste activiteiten die je meteen kunt doen. Het blijkt alleen niet zo makkelijk om het comfort van een auto in te ruilen. Daarom is het verstandig om dit stap voor stap te doen. Begin met 30 minuten wandelen op de routes die je normaal aflegt. Denk bijvoorbeeld aan het stukje tussen je huis en de bus en neem de trap in plaats van de lift. Trek je sportschoenen, een t-shirt en een korte broek aan en je bent klaar om te gaan! Train je benen (kuiten en dijen) door in de stad of in een buitengebied te wandelen. Het mooie is dat je zelf je terrein kunt kiezen.

 


 

Activiteiten in de buitenlucht: hardlopen


Ben je klaar om een stap verder te gaan? Dan is hardlopen voor jou! Net als bij wandelen maak jij zelf de regels. Kies zelf hoe lang je wilt hardlopen, welke route je neemt en op welk tijdstip je het doet. Hierbij is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren zodat je jezelf niet onnodig opjaagt en met tegenzin gaat hardlopen. Mocht je motivatie compleet ontbreken, dan is dit de kans om er met een vriend of vriendin op uit te trekken en elkaar aan te moedigen!

 

 

Urban sports


De stad is een sportschool! Bij urban sports gebruik je de omgeving van een stad om te sporten. Bankjes, lage muurtjes, lantaarnpalen en trappen worden je krachtapparaten. Alles kan gebruikt worden! Trek in je eentje of met een kleine groep de stad in om hardlopen met spierversterkende oefeningen en stretching te combineren. Aarzel niet om op internet naar calisthenic cursussen te zoeken. Je leert een mix van fitness en krachttraining oefeningen die je helpen in vorm te komen.


🔎Pour aller + loin

Steeds meer steden leggen openbare sportparken aan waar je gratis in de buitenlucht kunt sporten! Typ “Urban sports + jouw stad” in een zoekmachine en vind verschillende organisaties en faciliteiten die voor jou beschikbaar zijn. 

Leer van video’s op het internet

 

Het internet is een geweldige bron van ideeën! Bekijk verschillende video’s die jou kunnen helpen een sportactiviteit te vinden die bij jou past. Van eenvoudige krachttraining tot gratis fitnesslessen, je hoeft alleen op start te klikken.

 

🔎 Pour aller + loin

 

Het enige wat je nodig hebt om aan een fitnessprogramma te beginnen is een matje (ongeveer 15 euro) en een internetverbinding. Online kun je gratis Yoga, fitness en krachttraining cursussen volgen.

 

 

Kijk aan! Je bent nu voorbereid om voor jouw gezondheid en lichaam zorgen zonder een fortuin uit te geven aan de nieuwste apparatuur of dure sportscholen!