Swiffer helpt je om in vorm te blijven


Welzijn
11/05/2021
Het is nooit te laat om te beginnen sporten. Geen sportmateriaal in huis? Geen probleem: met deze Swiffer-oefeningen ben je zo in vorm

#creatief

De voordelen van sporten in je kot

Sporten in huis? Dat scheelt sowieso al een tripje naar de fitness! En dat is niet het enige voordeel:

 • Jij kiest zelf wanneer je sport. Na de lunch? Als pauze tussen twee vergaderingen? De keuze is aan jou!
 • Je blijft actief en houdt je lichaam in vorm. Plus: je kan je hoofd makkelijker leegmaken!
 • Je hoeft niet meer uit je kot te komen om aan sport te doen. Dat verlaagt de drempel én is een heel stuk minder intimiderend.

Natuurlijk merk je het verschil pas als je regelmatig blijft sporten. Niet opgeven dus. Let's go!

Eenvoudige oefeningen voor thuis:

Laat die squats maar komen!

 • De oefening: hou je Swiffer bij de hand en steun erop om je evenwicht te bewaren. Zet je voeten iets uit elkaar - op schouderbreedte -, hou je rug recht en plooi lichtjes je knieën. De bedoeling is nu om je heupen te laten zakken alsof je op een stoel gaat zitten. Hoeveel doe jij er zo na elkaar?
 • De voordelen: je versterkt je onderlichaam en hou je botten en gewrichten in prima conditie.

Lang leve lunges! Deze oefening doet wonderen voor je been- én bilspieren

 • De oefening: zet een stap naar voren met je linkerbeen en maak met je knie een hoek van 90°. Je rechterknie gaat ook naar beneden, maar raakt de grond nét niet. Hou je rug recht en steun zoveel mogelijk op je linkervoet. Hou deze positie enkele seconden vast en kom zachtjes weer recht. Herhaal enkele keren. Wissel nu van kant en plooi je rechterbeen in een hoek van 90°. Kan je moeilijk je evenwicht houden? Geen probleem: de Swiffer helpt je om niet te vallen. Pak ‘m in dezelfde hand als de voet die op dat moment naar achteren staat.
 • De voordelen: Lunges zijn een van de beste oefeningen om je dijen en billen te trainen en te versterken. Neem deze oefening dus zeker op in je routine!

Iedereen gaat plat voor ‘planken’! Verbeter je buikspieren

 • De oefening: ga plat op je buik liggen. Steun op je onderarmen en duw met je tenen om als een ‘plank’ omhoog te komen. Zorg wel dat je ellebogen goed onder je schouders staan. Leg je Swiffer naast je om te kijken of je echt wel kaarsrecht ligt. En nu … 20 seconden volhouden!
 • De voordelen: deze oefening versterkt je hele lichaam en is erg goed voor je buikspieren. Belangrijk is dat je tijdens de oefening niet door je rug buigt en dat je de buikspieren gespannen houdt.

En om af te sluiten mogen we zeker de rugspieren niet vergeten!

 • De oefening: ga op je buik liggen, hou je armen voor je uit en je benen gestrekt. Probeer nu je armen en benen tegelijkertijd een beetje op te tillen. Zo train je de spieren in je onderrug. Probeer je evenwicht te houden met behulp van je handen.
 • De voordelen: met onze zittende levensstijl zijn sterke spieren in je onderrug belangrijk. Zo vermijd je rugblessures.

Vergeet niet om te stretchen

 • De oefening: het is belangrijk om voor én na elke sportsessie even te stretchen. Je Swiffer kan je hierbij op verschillende manieren helpen. Hou ‘m bijvoorbeeld ter hoogte van je kuiten met je beide handen vast en strek je armspieren uit. Wat doet dat deugd!
 • De voordelen: door te stretchen na een sportsessie vermijd je blessures. Een laatste belangrijke stap in je routine!

Voilà, nu heb je echt geen excuses meer. Zet deze oefeningen dus maar snel om in de praktijk en na enkele dagen merk je al een verschil!

En jij, welke oefeningen doe jij in je kot?