Always zet zich in om menstruatie-armoede in België te bestrijden


Welzijn
26/01/2023

In samenwerking met de verenigingen Goods to Give en BruZelle, zet Always zich in om menstruatie-armoede in België te bestrijden

Wist je dat bijna 1 op de 15* personen in België aangeeft te maken hebben met menstruatie-armoede en niet elke maand menstruatieproducten kan kopen? 

Gevolg is dat ruim 25.000** Belgische jongeren regelmatig niet naar school gaan. Door lessen te missen lopen deze leerlingen het risico om slechtere resultaten te behalen, zichzelf te isoleren van vrienden en niet langer deel te nemen aan sociale, sportieve, muzikale of andere activiteiten. Gezien dit een belangrijke leeftijd is in de persoonlijke ontwikkeling van een jongere, kunnen de gevolgen nog lang na de pubertijd voelbaar zijn.

Always strijdt al 15 jaar tegen menstruatie-armoede en wil het werk voortzetten om jonge meisjes en vrouwen te blijven ondersteunen zodat ze zich zelfverzekerd kunnen voelen en de mogelijkheid krijgen hun potentieel volledig te ontwikkelen. In België werkt Always dit jaar samen met twee verenigingen die zich reeds voor dit doel inzetten: BruZelle en Goods to Give. Voor elk pak Always maandverband dat tussen 6 januari en 6 februari wordt gekocht, doneert Always maandverband aan Goods to Give en BruZelle.

Het doel van dit initiatief is om hulp te bieden aan mensen die te maken hebben met menstruatie-armoede, vooral in de context van de Covid-19-pandemie die de ongelijke toegang tot menstruatieproducten nog zou kunnen vergroten.

Neem deel aan het gesprek op sociale media door gebruik te maken van de hashtag #StopMenstruatieArmoede. Meer informatie op www.zininmeer.be*Online enquête uitgevoerd door het onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Always tussen 19 en 28 november 2021 onder 1000 Belgische vrouwen tussen 12 en 49 jaar die al ongesteld zijn geworden.
**Online enquête uitgevoerd door het onderzoeksbureau iVOX in opdracht van Always tussen 19 en 28 november 2021 onder 1000 Belgische vrouwen tussen 12 en 49 jaar die al ongesteld zijn geworden.