De wonderen die castorolie doet voor je haar!


Beauty
29/10/2019
Onze tip voor een natuurlijke haarverzorging? Gebruik castorolie of wonderolie om je haar voller, sterker en gezonder te maken!

De weldaden van castorolie voor je haar

De bekendste eigenschap is een gunstige uitwerking op je haar: castorolie zou haargroei stimuleren en haaruitval beperken. Regelmatig aangebracht, kan deze olie je op de lange termijn een lange, dikke haardos bezorgen. Maar je kunt je haar ook inwendig verzorgen met kruiden die een gezonde haargroei stimuleren.

Wonderolie is ook ideaal voor het herstellen van uitgedroogd haar, dat beschadigd is door herhaaldelijk kleuren, permanenten, föhnen of ontkrullen. De olie voedt de haarcellen in de diepte en helpt tegen gespleten haarpunten.

Door zijn hoge gehalte aan ricinolzuur werkt castorolie ontstekingsremmend. Je haar wordt er niet alleen sterker van, maar ook gladder, glanzender en gezonder.

Haarverzorging met castorolie

Met castorolie kun je twee doelen bereiken. Het resultaat dat jij wenst, bepaalt hoe je de olie aanbrengt. Dat kan op droog of op nat haar, zolang je maar zorgt dat je haar eerst volledig ontward is.

Als je je haar sneller wilt laten groeien, moet je de olie vooral op de hoofdhuid aanbrengen. Doe er een beetje van op je vingers en masseer je schedel om de olie goed te laten indringen. Gebruik je vingertoppen, druk niet te hard en maak langzaam zachte, ronde bewegingen. Gebruik maar een kleine hoeveelheid olie op je hoofdhuid, anders wordt het moeilijk om het teveel uit te spoelen.

Reken je eerder op de voedende eigenschappen van castorolie voor je haar, concentreer je dan op de lengten en punten. Omdat het een vrij consistente olie is, warm je ze eerst op door een kleine hoeveelheid in je hand te gieten en dan je handpalmen even over elkaar te wrijven. Geef vooral aandacht aan je haarpunten. Zodra de olie is aangebracht, draai je je haar in een knot en laat je de olie enkele uren, of zelfs de hele nacht, inwerken. Als je wilt, kun je nog cellofaan rond je haar rollen om de warmte binnen te houden: als je haar warm blijft, gaan je haarschubben open en zal het de castorolie beter opnemen.

Als je je haar sneller wilt laten groeien en tegelijk ook voeden, pas je beide verzorgingstechnieken tegelijk toe!

Als je vindt dat het inwerken van de olie lang genoeg heeft geduurd, was je je haar in een normale wasbeurt. Blijf in je haarverzorgingsritueel en gebruik de beste producten voor je haar, zoals de Pantene Verzorging en Bescherming met een shampoo, conditioner en herstellend masker. Met deze producten wordt je haar nog mooier en krijgt het een gezonde gloed!

Castorolie voor je wimpers

Castorolie is een schoonheidsmiddel dat je op allerlei wijzen kunt toepassen, niet alleen op je haar. Het helpt je bijvoorbeeld ook om je wimpers sterker en zelfs langer te maken!

Voor mooie wimpers neem je een schoon mascaraborsteltje, waar je een druppel castorolie op aanbrengt. Rol het borsteltje over je wimpers, net alsof je mascara opdoet. Let erop niet te veel olie op het borsteltje te doen om te vermijden dat er wat van in je ogen loopt. Pas deze verzorging elke avond voor je gaat slapen toe en houd het geruime tijd vol, want het resultaat wordt pas na enige tijd zichtbaar.

En jij, heb jij al eens castorolie gebruikt voor je haar?

Zin in meer? Haal voordeel uit onze aanbiedingen en kortingsbonnen op je favoriete merken.