Hoe verzorg je kroeshaar?


Beauty
27/03/2023
Met onze tips komt de pracht van jouw kroeshaar volledig tot zijn recht!

Gebruik plantaardige oliën

Plantaardige oliën zijn uitstekend voor kroezend haar! Sommige hebben zeer gunstige eigenschappen die kroeshaar gezond houden. Zo heeft kokosolie een hydraterende, herstellende uitwerking, die je haar zijdezacht maakt. Zachte amandelolie voedt het haar en voorkomt dat het afbreekt. Castorolie stimuleert de haargroei en dat is interessant voor kroeshaar, te weten dat het minder snel groeit dan stijl haar.

Om te profiteren van de voordelen van plantaardige olieën, breng je ze aan op je haarlengten en laat je ze enkele uren, of zelfs de hele nacht, inwerken om je haar daarna met shampoo uit te wassen.

Kroeshaar doeltreffend wassen

Net als voor alle andere haartypes, is het regelmatig wassen van kroeshaar van belang om het proper te houden, maar ook om schilftertjes en haaruitval te vermijden. Maar dat doe je niet met om het even welk product! Gebruik een voedende shampoo, zoals de Aussie Miracle Nourish Shampoo om je kroeshaar tegen uitdroging te beschermen. Om de verzorging compleet te maken, breng je ook de Aussie Miracle Nourish Conditioner aan.

Kroeshaar ontwarren zonder het te beschadigen

Het ontwarren van kroeshaar lijkt ingewikkeld, maar is eigenlijk maar een kwestie van goede reflexen! Om te beginnen moet je weten dat je kroeshaar alleen maar uitkamt wanneer het nat is, om afbreken te vermijden. Dat kan dus na de douche, maar je kunt ook een verstuiver gebruiken om het nat te maken. Ga plukje per plukje te werk en haal eerst met je vingers de dikste knopen uit je haar; daarna gebruik je een aangepaste borstel voor kroeshaar. Begin zacht te borstelen bij de punten en klim geleidelijk naar de haarwortels op, tot je haar goed ontward is.

Hoe je ‘s nachts zorg draagt voor je kroeshaar

Kroeshaar heeft de neiging om ’s nachts sterk verward te raken. Om dat te vermijden, heb je keuze uit verschillende oplossingen: bind je haar met een grote haarband vast, vlecht het, wikkel het in een grote zijden foulard of gebruik een kussensloop van zijde. Zo zal het de volgende ochtend veel makkelijker zijn om je haar te kappen!

Mis geen enkele tip voor je welzijn en geen enkele aanbieding door te registreren bij Zin in Meer.

En jij, wat zijn jouw tips om zorg te dragen voor kroeshaar?