12 tips om zorg te dragen voor je huid in de winter


Beauty
10/05/2021
+Zin in goeie tips voor een efficiënte huidverzorging in de winter? Met ons advies kun je jezelf en je huid vertroetelen, ook in de winter!

De winter nadert en daarmee ook de sneeuwpret en sfeervolle momenten met je gezin. Je hebt de warme jassen bovengehaald, maar de vrieskou kan nefaste gevolgen hebben voor je gezicht dat in dit koude seizoen soms ruw aanvoelt! Het is dus absoluut noodzakelijk je huid in de winter te verzorgen met onze 12 schoonheidstips, zodat je gezicht de ruwe maanden mooi doorstaat! Zin in iets lekkers om te compenseren voor de kou? Ontdek dan ook de weldaad van chocolade voor de huid

Gezichtsverzorging in de winter: de 12 geboden

Voed je gelaatshuid

Aandacht besteden aan je huid is belangrijk, omdat je al je verzorgingsrituelen moet aanpassen aan het seizoen. Zodra de winter begint, heeft je huid meer voeding nodig. Vervang de reinigingslotion dan ook door een reinigingsmelk om de bovenhuid te voeden. Reinigingsmelk bevat hydraterende stoffen zoals galamboter en arganolie, maar ook vitamine E: die dragen bij tot een goede huidverzorging in de winter.

Vergeet de zonnecrème niet

Ook al zie je de zon niet, toch werken de zonnestralen in op je huid. Maak het jezelf makkelijk en ga voor een dagelijkse hydratering met bescherming tegen ultraviolette stralen. Op die manier bescherm je de huid tegen rimpels en verkleuring.

Neem vocht op

Zorg dat je voldoende drinkt, ongeveer acht glazen water per dag. Dit is zowat de goedkoopste schoonheidstip die er bestaat, maar toch vergeten de meeste mensen te drinken. Hydratering van de binnenkant zie je aan de buitenkant. Drink dus veel water voor een goed gehydrateerde, stralende huid.

Stop met roken

Roken vertraagt de toevoer van zuurstof naar de huid, die er bijgevolg grijs en verlept gaat uitzien. Bovendien accentueert het roken de kleine rimpels boven en onder de lippen.

Vermijd te warm water

Te heet douchen of baden droogt de huid uit. Bovendien gaat je haar er sneller van breken en bevordert het spataders. Voor een goede huidverzorging in de winter moet je soms aan de verleiding weerstaan!

Af en toe wat olie

Gebruik gezichtsoliën om je huid te laten herstellen en celvernieuwing te bevorderen. Oliën werken dieper in, en als je ze met masserende bewegingen aanbrengt zorgen ze voor een betere microcirculatie.

Gebruik een crème voor je ogen

Het is nooit te vroeg (of te laat!) om een speciale crème voor je ogen te gebruiken. Een uitstekend bestrijdingsmiddel van rimpels en kraaienpootjes.

Peel je gezichtshuid

Gebruik ongeveer twee keer per week een gom voor een zachte peeling van je gezicht en je lichaamshuid. Dat helpt je de dode cellen te verwijderen en zal de doeltreffendheid van je schoonheidsproducten ten goede komen omdat ze dieper in de huid zullen doordringen.

Mooie, zachte handen

Zorg dragen voor je gezicht is uitstekend, maar vergeet ook je handen niet! Ook zij worden blootgesteld aan de negatieve inwerking van de elementen. Denk er dus aan je handen te verzorgen met een voedende crème, het liefst met uv-bescherming.

Gebruik douchemelk

Voelt je huid eerder droog aan wanneer je uit de douche stapt, en vooral in de winter? Verkies dan een douchemelk of douchecrème boven zeep. Sommige zepen drogen de huid eerder uit.

Vergeet je haar niet

In de winter is het even belangrijk je haar te verzorgen dan je huid. Kies daarom voor een doeltreffende, lekker fris ruikende voedende shampoo van Pantene om je haar tegen allerlei aantasting van buiten te beschermen.

Van een lekker geurtje gesproken... Waarom profiteer je niet van de overgang van het seizoen om ook een nieuw parfum aan te schaffen? Vanille, muskus, iris, exotisch hout, witte bloesems, jasmijn, magnolia of patchoeli: allemaal geurtjes die heel goed bij de winter passen. Er is niets makkelijker dan te beginnen met je kleding, die je heerlijk kunt laten geuren met een geparfumeerde wasverzachter van Lenor!

Een masker eens per week

Als je huid ondanks onze tips nog meer voeding vergt, is het vast een heel strenge winter! Geen paniek: een ultravoedend en hydraterend masker zal je zeker helpen zorg te dragen voor je huid in de winter. Het effect is onmiddellijk zichtbaar!

En jij, hoe verzorg jij je huid in de winter?