9 tips om je huid tegen de kou te beschermen


Beauty
25/10/2019
Zin om deze winter geen trekkende huid te hebben? Een vochtinbrengende crème en scrubben zijn maar twee van de 9 tips die we je kunnen geven om je huid tegen de kou te beschermen.

Wees blij: we stevenen in snel tempo op de feestmaanden af! Maar de winterse kou brengt ook een winterhuid met zich mee. Dit zijn enkele makkelijk toe te passen tips voor een goede huidverzorging in de winter.

Gewoonte nr. 1: drink veel water om je huid van binnenuit te hydrateren

Heb je je wel eens afgevraagd waarom je huid in de winter zo droog is? Het gebrek aan luchtvochtigheid droogt de opperhuid uit. Om dat te vermijden, drink je veel water: dat hydrateert je huid van binnenuit.

Gewoonte nr. 2: bespaar niet op een vochtinbrengende crème

Om je huid tegen de kou te beschermen, breng je een vochtinbrengende crème aan die 24 uur actief blijft. Kies een lichte maar niet vette crème en smeer een flinke laag uit over je hele gezicht en lichaam.

Gewoonte nr. 3: kleed je warm aan!

In de winter verdampt de koude en droge lucht de van nature in de opperhuid aanwezige oliën. Resultaat: je huid is droog en trekt. Daarom zorg je in de winter voor warme kleren en bedek je de gevoeligste delen van je gezicht, zoals je oren, je neus en – voor zover het kan – sommige delen van je gezicht.

Gewoonte nr. 4: scrubben

Denk ook aan het scrubben van droge lichaamsdelen, zoals je ellebogen en enkels, en breng daarna een vochtinbrengende crème aan!

Gewoonte nr. 5: neem vitamines

Voor een goede verzorging van jeukende huid in de winter blijf je doorgaan met het opnemen van vitamines in de vorm van rode vruchten, citroensap en groenten … en laat je suiker en kant-en-klare maaltijden achterwege!

Gewoonte nr. 6: bescherm je tegen de zon

Het is niet omdat het koud is dat je huid beschut is tegen de agressieve inwerking van de zon! Zelfs in de winter kies je altijd voor een vochtinbrengende crème met een zonnebeschermingsfactor.

Gewoonte nr. 7: zorg voor vochtige lucht

Je huid houdt niet van droge lucht. Om je huid tegen uitdroging te beschermen kun je investeren in een luchtbevochtiger. Je huid zal je er dankbaar voor zijn.

Gewoonte nr. 8: niet te warm!

Een hete douche of bad is een verleidelijk idee, maar heet baden heeft wel als gevolg dat het je huid uitdroogt. Daarom is het beter om lauw water te gebruiken en je huid na het baden altijd in te smeren met een vochtinbrengende lotion.

Gewoonte nr. 9: draag zorg voor je handen

Gun jezelf een snelle manicure. Voor je gaat slapen dompel je beide handen 5 minuten in een lauw waterbadje en smeer je ze na het droogdeppen in met je lievelingshandcrème. Als je ze daarna ook nog in katoenen handschoentjes stopt en zo gaat slapen, zullen je handen bij het ontwaken superzacht aanvoelen!

En jij, wat zijn jouw tips om deze winter goed zorg te dragen voor je huid?