Geef je gezicht de boost die het nodig heeft met deze reinigingstips


Beauty
1/07/2019
We wassen allemaal ons gezicht regelmatig. Maar doen we het wel juist? Je proper voelen is niet voldoende. Behandel je gezichtshuid voorzichtig zodat hij niet uitdroogt.

Stap 1: wat heb je nodig?
Oogmake-upremover, zachte papieren zakdoekjes, vochtinbrengende doekjes, een zachte handdoek, een pH-neutrale cleanser. 

Stap 2: verwijder make-up

's Avonds is het oh-zo belangrijk om alle make-up te verwijderen zodat de huid diep gereinigd kan worden. Doe een beetje oogmake-upremover op een papieren zakdoekje en maak zachtjes je ogen schoon. Verwijder hierna de make-up van je gezicht met de vochtige doekjes.

Stap 3: was je huid

Maak je gezicht nat met warm water. Breng de zachte cleanser aan in draaiende bewegingen. De meeste cleansers voor het gelaat zijn pH-neutraal. Je gebruikt je douchegel best niet op je gezicht. 

Stap 4: afhankelijk van je huidtype

Als je een normale, vettige of gecombineerde huid hebt kan je een gepaste schuimende cleanser gebruiken. Als je een droge huid hebt, gebruik dan een crème of lotion om te reinigen. 

Stap 5: goed spoelen

Spoel je gezicht af met lauw water. Droog je gezicht met een zachte handdoek. Wrijf niet hard over je huid want dat kan roodheid en andere irritaties veroorzaken. 

Stap 6: hoe vaak?

‘s Avonds, maar ook ‘s morgens. Veel vrouwen slaan deze stap over in de ochtend.  Maar we moeten ook het vuil verwijderen dat zich 's nachts op ons gezicht ophoopt door de regeneratie van de huidcellen. Herhaal alle stappen (behalve het make-up verwijderen als je dat 's avonds goed hebt gedaan). 

Stap 7: houd het simpel

Houd het simpel. Vermijd trendy producten. Hoe simpeler de reiniging, hoe beter je huid zich gedraagt. Of je nu een droge of vettige huid hebt, reinig 's ochtends en 's avonds. En gebruik een vochtinbrengede dagcrème en serum.