Je bikinilijn scheren, hoe doe je dat?


Beauty
11/05/2020
Stap voor stap je bikinilijn scheren met onze handige tips.

Bikinilijn scheren: voorbereiding

Haast en spoed zijn zelden goed, vooral met een scheermesje in je hand! Buig je voorover en volg eerst deze tips:

  • Bepaal welke zone je wilt scheren: al je schaamhaar, alleen maar de haartjes die onder je bikini uitsteken of iets daartussenin?
  • Knip langere haartjes bij met een schaartje tot ze nog maar (ongeveer) 5 millimeter zijn, om te vermijden dat ze in je scheermesje vast komen te zitten.
  • Gebruik een doeltreffend scheersysteem met meerdere mesjes, zoals een Venus Swirl Razor met fijne mesjes voor een vlekkeloze scheerbeurt!
  • Zorg dat je een schuimende scheergel of scheerzeep bij de hand houdt.

Bikinilijn scheren, stap voor stap

Je bikinilijn onder de douche scheren is het handigst. De huid en haartjes moeten enkele minuten met warm water nat worden gemaakt. Anders leg je een met warm water natgemaakt washandje gedurende drie minuten op de zone die je wilt scheren.

Breng daarna een scheergel aan, zoals de Gillette Venus Satin Care Scheergel Gevoelige Huid. Dat zal het scheren op zich veel makkelijker maken, met veel minder risico op snijwondjes.

Trek je huid strak om aan het scheren te beginnen, zonder te drukken. Scheer altijd met de haargroei mee. Ga er nog eens schuin overheen om hardnekkige haartje te verwijderen. Scheer echter nooit tegen de haargroei in om irritatie van de huid te vermijden.

Spoel de huid af om te zien hoe het vordert en breng, indien nodig, weer wat scheergel aan. Strijk met het scheermesje niet meer dan 2 keer over dezelfde zone, want dat riskeert de huid te irriteren.

Gebruik voor de laatste spoelbeurt koud water. Droog de huid door zachtjes te deppen met een handdoek en vooral: hydrateer! Door het aanbrengen van een vocht inbrengende crème zal het minder jeuken, niet alleen wanneer je uit de douche stapt, maar ook in de dagen die volgen op je scheerbeurt.

Meer is er niet aan! Trek nu met een gerust hart je badpak of bikini aan, maar ontdek eerst welke swimwear het beste bij jouw figuur past!

Bonus voor een perfect geschoren bikinilijn

Verhoog je kansen op een goed resultaat door je huid regelmatig te scrubben. Door het verwijderen van dode huidcellen, verminder je het risico op ingroeiende haartjes!

Maak je scheermes schoon en laat het niet in de douche liggen om te vermijden dat het roest: spoel uit, laat drogen en bewaar op een droge plaats.

Wissel geregeld van scheermesje en vervang de mesjes. Deel ze niet met anderen om elke overdracht van bacteriën of virussen te voorkomen.

Zin in Meer? Profiteer van de kortingsbonnen op de producten van jouw lievelingsmerken.

En jij, wat raad jij aan voor een doeltreffende en pijnloze scheerbeurt van de bikinilijn?