Verzorg je haar, lichaam en handen met deze slimme tips!


Beauty
10/05/2021
De winter is niet mals geweest voor je huid. Volg deze tips om de conditie van je haar, huid, handen en lichaam te herstellen.

1. Zorg voor je nagelriemen
Masseer een beetje nagelriemolie in je nagels net voor het slapengaan. Zo worden ze op termijn sterker en zorg je ervoor dat ze goed gevoed zijn.

2. Hemels water
Minstens acht glazen water per dag: het is een van de goedkoopste en makkelijkste schoonheidsbehandelingen die je jezelf kunt schenken. Je lichaam van binnenuit hydrateren zorgt ervoor dat je huid er stralend en gevoed uitziet.

3. Stop met roken, NU
Roken vermindert de toevoer van zuurstof naar het gezicht waardoor de huid er grauw en vaal uitziet. En het samentrekken van je mond zorgt voor lijntjes in je lippen.

4. Houd het hoofd koel
Er is niets zo zalig als een heet bad of hete douche, maar te warm water droogt de huid uit en zorgt voor kapotte haarvaatjes en spinnenadertjes. Weersta de verleiding van het gloeiend hete bad!

5. Ga naar de huidarts
Het is van levensbelang om ieder jaar naar de dermatoloog te gaan om moedervlekjes te laten onderzoeken en eventuele andere vragen die je hebt rond je huid te bespreken.

6. Succescoupe
Het begin van een nieuw seizoen is het perfecte moment om je frou-frou bij te knippen, je haarkleur te veranderen of een beetje korter te gaan. "Zelfs je scheiding veranderen kan een groot verschil maken voor je coupe," zegt haarstyliste Shelene Shaer.

7. Bescherm je haar
Vermijd schade aan je lokken door een product dat beschermt tegen hitte te gebruiken voordat je met stijltangen aan de slag gaat.

8. Reinig je GSM
Mobieltjes hebben meer bacteriën per vierkante centimeter dan een openbaar toilet! Bah! En dan houden we hem nog wel zo veel tegen ons gezicht... Reinig je smartphone om de dag met een in alcohol gedrenkt wattenballetje.

9. Gebruik handcrème met SPF
Je handen worden net zoveel blootgesteld aan de zon als je gezicht - zelfs in de winter - het is dan ook logisch om ze te beschermen met een SPF.

19. Scrubben maar
De huid op je gezicht en lichaam zeker twee maal per week exfoliëren helpt dode huidcellen te verwijderen, waardoor de producten die je gebruikt beter in kunnen trekken voor zichtbaar betere resultaten.

10. Kies een voedende body wash in plaats van zeep
Als je huid makkelijk geïrriteerd raakt of schilfert, dan vermijd je best de meeste zepen omdat ze waarschijnlijk je huid uitdrogen. Kies beter voor een rijke body wash met verzachtende ingrediënten zoals sheaboter, omega vetzuren, kokosolie en amandelolie.

11. Gun je lokken rust
Zelfs het sterkste haar kan een constante aanval van peroxide of relaxers niet aan. Praat met je kapper over hoe je je haar drie maanden rust kan geven. Misschien betekent dit een andere coupe of een dagelijkse routine die wortels of ongewenste krullen verbergt, maar je haar zal er op termijn stukken beter uit zien.

12. Ruikertjes
Probeer eens een nieuw geurtje. Warme noten van vanille, muskus, amber, iris, exotische houten en witte bloemen zoals jasmijn, magnolia, neroli en patchouli werken allen goed tijdens de koudere maanden.

Ook je gezicht heeft nood aan de wat extra verzorging.