Mooie benen in 4 stappen


Beauty
4/10/2018
Zin in mooie benen? De winter is het ideale moment om je benen eens goed onder handen te nemen met het oog op volgende zomer!

Mooie benen krijgen is helemaal niet zo moeilijk! Wil je tegen volgende zomer een mooie huid en gespierde benen, dan moet je er nu aan werken, nu het nog winter is. Trouwens, net als mooi haar in de winter, krijg je ook alleen maar mooie benen door er dagelijks mee bezig te zijn. Dus, behalve de oefeningen voor mooie benen, volg je dit strijdplan in 4 stappen:

1. Mooie benen moet je laten werken!

Je vraagt je af hoe je mooi gevormde benen krijgt? Schrijf je dan in bij een fitnessclub en volg de lessen step of spinning. Maar je kunt ook thuis spieroefeningen doen. Doe je training met afwisselend 40 seconden inspanning en 20 seconden ontspanning. Doe ‘squats' (door je knieën buigen tot je dijen evenwijdig met de vloer zijn), ‘lunges' (een been naar voren gebogen in een hoek van 90°, het andere naar achter met de knie die bijna de grond raakt), maak sprongen waarbij je voeten je billen raken, ga touwspringen en joggen... Kortom, alle oefeningen zijn goed voor al wie zich afvraagt hoe je mooie benen krijgt.

2. Zachte benen

Misschien heb je ons artikel over hoe je zijdezachte benen krijgt al gelezen? Het is natuurlijk evident dat je benen goed geëpileerd moeten zijn als je wilt dat ze er mooi uitzien. De ongewenste haartjes op je benen verwijder je in een mum van tijd en als bij magie met een Braun. Deze apparaten voorkomen het verschijnen van nieuwe haartjes.

3. Hoe krijg je mooie benen? Scrubben maar!

Om je benen mooi glad te krijgen, begin je met een scrub. Zo verwijder je de dode cellen terwijl je tegelijkertijd de bloedsomloop in je benen stimuleert. Breng een keer per week, onder de douche, met kleine ronde bewegingen een scrub aan op je benen. Zo zullen je benen zachter en gladder aanvoelen.

4. De huid van je benen hydrateren: schoonheidstip

In de wintermaanden wordt de huid van je benen sterk op de proef gesteld. Ze zitten bijna voortdurend vast in kousen en warme kleren die soms wat strak zitten. Hoe kun je je benen in die omstandigheden toch mooi houden? Besteed elke morgen een beetje aandacht aan de huid van je benen door er na de douche een hydraterende melk op aan te brengen.

En jij, welk ritueel pas jij toe voor mooie, elegante en gezonde benen?