Het weer wordt frisser, maar de herfsttinten in je make-up stralen warmte uit!


Beauty
10/05/2021
Zin in schitterende herfstmake-up? Tips voor een perfecte look in de iets donkerder kleuren die bij het najaar horen!

Het wordt stilaan frisser; je hebt je zonnecrème opgeborgen, je hydraterende crème opgedist en bereidt je voor op je routine voor een winterse huidverzorging. Ho maar, wacht even! In de herfst krijgen we nog een paar mooie avonden met gezellige momenten onder vrienden voordat de kou echt zijn intrede doet. Ga uit feesten en dineren... met een gave make-up die je altijd laat stralen.

Je make-up aan de herfst aanpassen

Bij het aanbreken van de herfst komen de warmere make-upkleuren terug, de rijkere texturen. Begin met een grondige peeling van je gelaat om je poriën te verfijnen en het vervagen van je zonnegloed langzaamaan te begeleiden. En uiteraard zorg je voor een zorgvuldige hydratering. Het is nog mooi weer: kies voor een dagcrème SPF 20 om te profiteren van de laatste warme avonden op een terras zonder last te hebben van blootstelling aan de zon.

Een waterproof mascara is niet meer nodig... maar in de herfst kun je jezelf een plezier doen met iets donkerder tinten: goudbruin, pruim of koper. Een herfstmake-up kan ook elke dag met een poederlaagje in een verfrissende tint worden bedekt om de zomer te verlengen.

Maar let er wel op dat je het niet overdrijft: je gezicht moet er niet oranje gaan uitzien! Kies zorgvuldig de juiste tint uit voor je fond de teint of je gezichtspoeder: alleen een tint die bij jouw huidskleur past, staat garant voor een natuurlijke, gezonde uitstraling. Vraag eventueel advies bij de schoonheidsspecialiste om van start te gaan met gepaste make-upreflexen voor de herfst.

Herfstmake-up, stap voor stap

Op deze manier creëer je een intensere make-up voor overdag en de warme herfstavonden.

Stap 1: smokey eyes

Wil je de ogen van een vamp, dan is ‘smokey' ideaal! Begin met het aanbrengen van een grijze of zwarte eyeliner net boven de wimpers. Smeer de kleur daarna met je vinger naar boven uit. Als je de kleur van je eyeliner goed uitkiest, is dit een snelle en efficiënte manier voor het verkrijgen van een ‘smokey' effect op je ooglid. Dit is de eerste stap in je make-up voor deze herfst.

Stap 2: mooie wimpers

Vergeet de mascara. Al te vaak is het synoniem voor korrels en aan elkaar geplakte wimpers. Als je sensationeel wilt zijn, mag je niets aan het toeval overlaten in je make-up. Breng valse wimpers aan voor een pin-up look, daar heb je altijd al van gedroomd.

Knip ze met een proper, scherp schaartje voorzichtig af op de gewenste lengte in functie van de oogopslag die je wilt bereiken en breng ze aan met behulp van een transparante lijm en epileerpincet. Vergeet niet dat je al doende leert! Valse wimpers aanbrengen is niet altijd makkelijk, maar hoe vaker je het doet, des te behendiger je wordt. Laat de moed niet zakken!

Stap 3: een slimme gelaatscontour

Gebruik een corrigerende crème om oneffenheden en kleine puistjes te bedekken. Ga daarna over tot het contouren aan de hand van twee fonds de teint (de ene iets lichter dan je gelaatskleur, de andere wat donkerder). Je kunt ook een snellere methode toepassen met twee poeders, om vorm te geven aan je gezicht en zijn natuurlijke reliëfs te accentueren of... juist niet, om de natuur slimmer af te zijn. Gebruik de donkere fond de teint in de holte van je wangen en de lichtere op het plat van je neus en op je jukbenen. Laat licht en donker in elkaar overvloeien voor een natuurlijk effect.

Stap 4: verleidelijke lippen

In de zomer trek je alle blikken door je charmes uit te spelen met een lipgloss in een natuurlijke kleur. In de herfst vind je lippenstiften terug waar je altijd al van houdt. Je zou ook een vloeibare lippenstift kunnen gebruiken voor een langdurig effect. Belangrijk is dat je een elegante kleur kiest en er niet mee overdrijft om vooral de juiste balans te houden tussen de make-up rond je ogen en die van je lippen.

Stap 5: make-up voor je eerste herfstparty?

Voor je make-up voor een speciale herfstparty pas je dezelfde technieken toe en kun je tinten gebruiken die je gezicht iets sterker aanzetten: koolzwart in plaats van muisgrijs, pruim in plaats van koper... voor een feestje kun je immers uitgaan met iets sterker opgemaakte ogen en lippen. En waarom zou je het geheel niet verlevendigen met opgestoken haar? Een knot is een klassieker die nooit uit de mode gaat, praktisch en handig tegelijk: in een iets nonchalantere versie kun je dit met een gesofisticeerde make-up compenseren.

Nu ben je helemaal klaar voor de eerste herfstdagen, en perfect opgemaakt bovendien... zie het als opwarming voor je make-up voor de feestdagen!Een laatste tip voor je herfstmake-up: als je kiest voor donkere make-up voor je ogen, vermijd dan om het accent te veel op je wenkbrauwen te leggen. Hou ze in dat geval eerder discreet.

En jij, hoe pak jij je make-up aan voor speciale herfstfeestjes?