Hoe krijg je de look van natuurlijke make-up?


Beauty
10/05/2021
Zin in weer eens een beetje eenvoudiger make-up? Met dit korte stappenplan maak je jezelf mooi met make-up die er naturel uitziet.

Voor een doodgewone dag, of omdat je op zoek bent naar make-up voor je volgende ‘taak' als bruidsmeisje of voor een andere grote gelegenheid: deze 5 technieken voor natuurlijke make-up laten jouw evidente natuurlijke schoonheid tot zijn recht komen en accentueren je sterke punten die nu eenmaal bij jouw eigen charme horen. Als je denkt dat je ‘er te veel op doet', of als je gewoon zin hebt om eens iets nieuws te proberen, iets ‘minder', dan is dit de manier waarop je een naturelle look krijgt.

Er is niet veel voor nodig om een natuurlijke make-up te krijgen die je weer vertrouwen in jezelf geeft. Als je wilt weten hoe je een natuurlijke make-up krijgt, moet je investeren in een paar producten van goede kwaliteit en enkele eenvoudige technieken toepassen. Wat je wilt, is een helder en vlekkeloos resultaat dat de huid van je gezicht laat ademen en je bij elke geschikte gelegenheid kunt toepassen. Probeer make-up in zachte kleuren: alle belangrijke cosmeticagoeroes doen mee aan de ‘nudetrend' en we constateren een grote comeback van matte tinten (voor lippenstiften, nagellak...). Kies producten die zijn aangepast aan je huidtype (bijvoorbeeld eerder een BB cream dan een fond de teint) voor een resultaat waarbij je huid er beter en sneller goed gehydrateerd uitziet, vooral als je een wat droge huid hebt, en pas de volgende technieken toe. Uiteindelijk moet je look weinig inspanning vergen terwijl je natuurlijke schoonheid sterker tot uitdrukking komt.

Voor je make-up aanbrengt, hydrateer je je gezicht

Je krijgt een beter resultaat van natuurlijke make-up als je huid gereinigd en gehydrateerd is: de teint wordt dan beter ‘gefixeerd'. Een mooie huid, goed gereinigd en gevoed, betekent ook dat je verder minder producten nodig hebt... Kies een reinigende gel die de huid beschermt, in de diepte reinigt of zelfs ietwat scrubt. Als je een heel gevoelige huid hebt, reinig ze dan eerder op een zachte manier met wat micellair water op een wattenschijfje. Vervolgens breng je een hydraterend serum en een goed beschermende crème aan, met een zonnebeschermingsfactor van minstens 25. Ook wanneer je niet op het strand ligt, brandt de zon! Nu je huid goed gereinigd en gehydrateerd is, is ze klaar voor make-up.

Voor natuurlijke make-up gebruik je een beetje corrector

Hoe krijgt je die natuurlijke look met make-up met weinig producten? Bespaar vooral niet op een corrigerende crème of foundation die donkere kringen, huidvlekjes en rode vlekjes rond de neus verdoezelt, en kies hiervoor een crème in een iets lichtere tint dan je natuurlijke huidskleur. Voor een natuurlijke make-up, dep je wat crème op de probleemzone en meng je het voorzichtig met een penseel of je vingertoppen. Zorg er vooral voor dat je maar een dun laagje aanbrengt en dus vooral niet te veel. Met een goede corrigerende crème, goed aangebracht, kun je ook zonder foundation en doe je er verder alleen nog maar een dun laagje poeder overheen: dat geeft meteen een licht eindresultaat!

Natuurlijke make-up voor je ogen

Omdat de ogen de spiegel van de ziel zijn, moet je ze juist mooi in de verf zetten! Maar vermijd de tendens ‘color block', die er in de zomer misschien feestelijk uitziet, maar juist het tegenovergestelde is van een ‘natuurlijke' look. Doorzoek je kleurpaletten om zandkleuren, oud roze, lichtbruin, taupe of koper te vinden die passen bij blauwe, groene, bruine of zwarte ogen. Om een natuurlijke make-up aan te brengen kies je twee tinten: een donkere langs de rand van je wimpers en een lichtere die je naar boven tot onder je wenkbrauwen laat uitwaaieren voor een open oogopslag. Vergeet natuurlijk de mascara niet, voor volle wimpers.

Totaal naturelle wangen

Een wat warme kleur op je wangen kan je een gezonde teint geven, zodat je gezicht er niet egaal als pleister uitziet. Gebruik dus gerust een beetje blush, ook al zie je er natuurlijk nog beter uit met een natuurlijk zongebruinde huid. Ga buiten wandelen en beweeg volop in de frisse lucht: goed beschermd tegen de zon zal je een lichte gloss in je gezicht krijgen en dat is het allerbeste natuurlijke schoonheidseffect dat er te vinden is!

Natuurlijke make-up voor je lippen

Voor een natuurlijke make-up van je lippen kies je een roosbruine kleur of een kleur die dicht bij de kleur van jouw lippen ligt. Idealiter gebruik je een lippenpenseel om de kleur geleidelijk aan te brengen.

Natuurlijk licht is de ultieme test om na te gaan of alles in orde is. Bij daglicht zie je onvolkomenheden die je niet ziet wanneer je voor de spiegel in de badkamer staat. Dus, zodra je haar gewassen is met een goede shampoo en je klaar bent met het opmaken van je gezicht, ga je bij een raam staan om je gezicht te inspecteren. Wat je dan zou moeten zien, is een stralende huid met licht aangezette trekken. Als je merkt dat je uiteindelijk toch te veel make-up hebt aangebracht, kun je het teveel met een paar wattenschijfjes ietwat waziger maken.

En jij, ken jij ook kneepjes voor een natuurlijk ogende make-up?