Hoe organiseer je thuis een kledingruil? Handleiding


Beauty
4/10/2018
Zin in het thuis organiseren van een kledingruil? Hoe ruil je de kleding die je niet meer draagt in voor stukken die je meer aanspreken?

Een kledingruil bij jou thuis? Natuurlijk! Er wordt steeds meer aan recyclage gedaan, en mooie kleren kopen terwijl je je eigen kleren verkoopt om er voor weinig geld altijd stijlvol bij te lopen, dat is ideaal! Kleren die je niet meer draagt inwisselen voor andere outfits die meer jouw smaak zijn: volg de gids.

Hoe organiseer je een kleding swap om je kleren in te ruilen of te verkopen?

Een budget, dat moet je beheren. Boodschappen, schoolmateriaal, vakanties... Het kan weleens krap zitten. Dan wacht je op de solden om de kinderen in nieuwe kleren te stoppen of nieuw huislinnen te kopen. Wil je mooie kleren dragen zonder fortuinen uit te geven? Als je thuis een kledingruil organiseert kun je kleren verkopen, of ze ook omruilen voor andere.

Nodig je vrienden thuis uit

Hoe organiseer je thuis een klerenruil? Maak het gezellig terwijl je fashion blijft, en begin met je vrienden uit te nodigen! Iedereen neemt kleren en accessoires mee die hij of zij niet meer draagt: zo krijgt iedereen al snel keuze te over! Tijdens de onderhandelingen wordt er gezellig gekeuveld en bijgepraat onder vrienden. Het gaat er wel om dat je geld bespaart, maar ook om een prettige dag te beleven!

Kledingruil: hoe meer volk, des te meer vreugde

Hoe meer kleren je bij elkaar weet te krijgen, des te sneller wordt het een unieke kledingswap thuis en verhoog je niet alleen de kans op het vinden van de kleren die je zoekt, maar ook dat je de jouwe van de hand kunt doen. Ideaal is het wanneer je een maximum aantal mensen bij elkaar weet te krijgen met verschillende stijlen en maten. Breng je vrienden ongeveer een maand voor datum op de hoogte.

Vraag de mensen die je uitnodigt dat ze hun aanwezigheid bevestigen om een goed idee te krijgen van het aantal deelnemers. Vraag aan iedereen een fles mee te nemen of iets om te knabbelen.

Hoe bereid je een kledingruil thuis voor?

Wees heel duidelijk over het verloop van je kledingswap. Je zou bijvoorbeeld iedereen kunnen vragen minstens drie kledingstukken mee te nemen. Geef ook duidelijk aan welk type kleren: nieuwe kleren die nog nooit gedragen zijn, al gedragen kleren maar die nog niet uit de mode zijn, vintage kleren, schoenen, accessoires... Een gulden regel: de deelnemers moeten bereid zijn alle kleren die ze meenemen af te staan. De kleren die overblijven kunnen achteraf aan Spullenhulp worden gegeven.

Je moet nu alleen nog maar je kleren proper te wassen na een zorgvuldige selectie (broeken, kleedjes, vestjes...) en te wachten tot je gasten komen opdagen.

Het is zover: de dag van de kledingruil!

Vraag je gasten dat ze een half uur voor het begin van de kledingruil aankomen. Je zou ze ook kunnen vragen voor al hun kleren een kleerhanger mee te nemen en je zou een kleerhanger op wieltjes kunnen huren. Dan kan iedereen direct zien welke kleren ze interessant vinden. Vergeet ook niet om een kamer in te richten als pashokje, en installeer daar bij voorkeur een grote spiegel zodat de mensen zich van top tot teen kunnen zien. De kans is immers groot dat je genodigden de kleren waar ze interesse voor hebben zullen willen passen voor ze tot kopen overgaan!

En jij, heb jij al eens een kledingruil thuis georganiseerd?