Lekker in je vel zitten op een modieuze manier


Beauty
10/05/2021
Zin in een goed gevoel, zelfs met jouw rondingen? Dit zijn tips voor wie zich afvraagt hoe je lekker in je vel kan zitten.

Ook wie een maatje meer heeft kan modieus voor de dag komen. Je goed voelen in je kleren is een manier om te winnen aan zelfvertrouwen, of je nu rondingen hebt of niet. Maar wat trek je dan aan, als je mollig bent, om je mooi te voelen en met volle teugen van het leven te kunnen genieten?

Mode: ook voor een maatje meer

Een ding is zeker: ook al zie je op modeshows en catwalks haast uitsluitend magere topmodellen, weerhoudt niets een vrouw met rondingen van het dragen van mooie en trendy outfits. Als je mollig bent is goede smaak juist van groot belang: en dat is geen kwestie van jezelf te ‘verbergen', maar juist van het accentueren van je vrouwelijke troeven, zodat je jezelf van je beste kant kunt laten zien, bereid om het leven met beide handen aan te pakken en er het beste uit te halen!

Welke maat is jouw maatje meer?

Sommige vrouwen die een maatje meer dragen voelen zich niet goed in hun vel en hebben de neiging hun lichaam te verbergen. Ze hebben zich in dat geval misschien nog nooit afgevraagd hoe je je kleedt als je mollig bent en trekken systematisch kleren aan die te ruim zitten, alsof ze hun vormen proberen te camoufleren. Maar zo komen ze in een vicieuze cirkel terecht: afstand doen van die legging met een veel te ruim zittende trui riskeert steeds moeilijker te worden, en daardoor vinden ze zichzelf steeds minder mooi… En daardoor blijkt het nog moeilijk om afstand te doen van die camouflerende legging en trui... Houd de moed erin! De eerste stap die je moet zetten is het achterhalen van je exacte maat en van het type kleren of de look die jou inspireren.

Maar, pas op, je sexy kleden als je mollig bent betekent niet dat je in de tegenovergestelde val moet lopen door kleren te dragen die qua snit niet zijn aangepast aan grote maten, of die te strak zitten en je figuur niet goed tot zijn recht laten komen. En denk ook aan passend ondergoed: om de juiste maat te vinden, ga je best bij een specialiste te rade en let je in de spiegel goed op het effect. Een goed zittende bh kan een enorm verschil maken!

Welke vormen heb jij?

Alle mollige vrouwen hebben niet noodzakelijk dezelfde lichaamsbouw. Kies je kleren in functie van de plaats waar je ronde vormen zitten: heb je brede heupen of brede schouders? Heb je een uitgesproken taille of niet? Gespierde billen? Wat is je borstomtrek? De antwoorden op al deze vragen vormen jouw silhouet, waarvan je sommige aspecten kunt accentueren ofwel verdoezelen, afhankelijk van wat jij wilt of waar jij behoefte aan hebt.

Voorzichtig met felle kleuren en opvallende patronen

Een T-shirt met een leuke print of een knalgeel ensemble kan er geweldig uitzien op de kleerhanger, maar staan ze je goed? Mollig zijn betekent niet dat je ‘de weinig beschikbare kleren die speciaal voor jou ontworpen zijn' moet dragen, het betekent juist dat je nog veeleisender moet zijn. Probeer en evalueer het kledingstuk voor een spiegel die groot genoeg is en je een goed idee geeft van het geheel. Als je aarzelt, koop het dan niet of kom terug met een vriendin voor een ‘second opinion'.

Koop je kleren in de juiste maat: ook al vinden sommigen het een beetje deprimerend om ‘hetzelfde jasje in een maatje groter' te moeten vragen aan de verkoopster, toch zal het dragen van goed gesneden stukken en die je echt goed staan al snel compenseren voor dit ‘negatieve' effect van shoppen. In het ergste geval kun je altijd nog online bestellen en terugsturen wat niet past! Een ‘groter maatje' dragen kan betekenen dat je minder kleren koopt, maar wel van betere kwaliteit. Die kleren wil je dan ook graag goed onderhouden door gebruik te maken van een uitstekend wasmiddel.

En als je zin hebt in wat meer variatie, kies dan voor eenvoudige kleuren die je kunt opfleuren met toffe accessoires. Een foulard, een broche of een ceintuur bezorgen je outfit direct een hedendaagse look.

Mollige vrouwen: volg je eigen stijl

Je kleren moeten jouw persoonlijkheid weerspiegelen, vergeet dat niet. Er bestaan zo veel interessante modetrends, en evenveel verschillende vrouwelijke vormen en figuren dan dat er vrouwen zijn, mollig of niet: het is dus aan jou om uit te maken welke stijl bij jou past. We hebben nogal de nadruk gelegd op het ‘verdoezelen van sommige vormen', het vermijden van minirokjes, strakke broeken en felle kleuren… maar als jij je daar goed in voelt en ze je goed staan, dan moet je vooral niet twijfelen! Het gaat erom dat je een intelligente selectie maakt, zolang je jezelf maar goed voelt! Als je nieuwe kleren in fijne stoffen koopt of als ze nog naar nieuw ruiken, zorg dan dat je ze wast met een 2-in-1 wasmiddel met wasverzachter.

En jij, wat zijn jouw tips voor mollige vrouwen die mooi en elegant willen verschijnen?