5 bijzondere boeketten voor Moederdag


Gezin
23/06/2020
Geen Moederdag zonder bloemen. Deze 5 mooie boeketten zijn hét ideale cadeau voor je mama (of voor jezelf)!

Alle mama’s houden van bloemen. Maar welk boeket past het best bij je moeder? Want de ene mama is de andere niet. Daarom maakte Zin in meer alvast 5 boeketten in verschillende stijlen: van landelijk nonchalant tot strak minimalistisch. En zo’n mooi boeket kan jij óók makkelijk zelf samenstellen. Probeer het maar!

Tip
Maak ‘om te oefenen’ alvast zo’n boeket voor jezelf. Want jij verdient ook een bloemetje!

Boeket 1: Een landelijk boeket

Mag het natuurlijk en een tikje nonchalant? Dan heb je een selectie bij elkaar passende gekleurde seizoens- en veldbloemen nodig. Zoals ranonkels, anemonen, anjers of korenbloemen. Ook gipskruid, viburnum, fresia’s, korenbloemen en gladiolen doen het goed in een landelijke ruiker. Om het boeket meer volume te geven, kan je er frisgroene grasstengels of een lentetak bij doen, zoals een kersenbloesem. Snijd je bloemen en takken af op de gewenste lengte schuin af, en bind het boeket samen met sisaltouw.

Boeket 2: Een romantisch boeket

Rood is dé kleur van de liefde en dat weet elke mama. Dus geen beter symbool dan een prachtig boeket rozen, toch? Ideaal voor de allerliefste mama van de hele wereld. Wil je toch graag wat variatie in het boeket? Doe er dan wat gipskruid bij. Of enkele rozen in een andere kleur. Knip de stengels af op gelijke lengte en bind het boeket samen met een vrolijk rood lint. In een eenvoudige transparante vaas komen de rozen extra tot hun recht.

Tip > Met een paar druppels Dreft en een sopje met lauw water krijg je een stoffige of een vuile vaas snel weer schitterend schoon. Nog even goed afdrogen en klaar!

Boeket 3: Een minimalistisch boeket

Liever geen klassieke ruiker? Dan is een designboeket of zo’n bloemstuk in ikebanastijl, beter bekend als Japans bloemschikken, een prima keuze. Ga voor 1 of 2 kleuren en kies voor een bijzondere en opvallende bloem of tak. Denk aan lelies, aronskelken of orchideeën. Door eerst het bladgroen van de bloemstengels te halen, maak je die minimalistische look écht af.

Boeket 4: Een duurzaam boeket

Vind je het jammer dat een ruiker bloemen een beperkte houdbaarheidsdatum heeft? Het alternatief is een blijvende kamerplant. Die is decoratief, je hebt er jaren plezier van én helpt de lucht zuiveren. Aloë vera, graslelie, lepelplant of een mooie palmsoort zijn populaire keuzes. Mag het wat hipper? Kies dan voor een cactus of een pannenkoekplant.

Tip > Verf een oude bloempot tot in de helft in een trendy kleur. Zo wordt dat duurzaam cadeau ook een leuk upcycleproject!

Boeket 5: Een kunstboeket

Ben je allergisch aan bloemen of planten? Of vergeet je ze steeds water te geven? Met een geschilderd, getekend of geknutseld boeketje om in te kaderen kan je mama toch in de bloemetjes zetten. Zo’n origineel zelfgemaakt silhouetschilderij is daar ideaal voor. Download de silhouetten en volg de eenvoudige instructies. Ga bijvoorbeeld voor het silhouet van de bloem om in thema te blijven. Zo heb je een leuke activiteit om met de kinderen te doen voor Moederdag én een pracht van een bloem die héél lang meegaat.

Tip > Wil je je ‘kunst’boeket een bloemig geurtje geven? Ook dat kan! Hang dan een Febreze 3Volution Elektrische Luchtverfrisser Vleugje Bloesem in de buurt. Net echt!

En jij, welk boeket wil of geef jij voor Moederdag?