Paasvakantie: onze ideeën voor gezinsactiviteiten


Gezin
6/04/2023

Paasvakantie: onze ideeën voor gezinsactiviteiten

Luieren? Knutselen? Gezinsuitstapjes? Wat ga jij doen tijdens deze vakantie?

Regen of zonneschijn: er is een ruim aanbod aan activiteiten voor jou en je kinderen.
Zit je even zonder inspiratie? Hier zijn enkele ideeën voor een leuke paasvakantie: originele uitstapjes, zoutdeeg maken of samen bakken.

De zon schijnt, het is tijd er op uit te gaan.

Probeer tijdens deze vakantie zo veel mogelijk frisse lucht in te ademen! Een uitje naar de dierentuin is altijd een goed idee, ongeacht de leeftijd van je kinderen. Maar ook bij minder weer zijn er genoeg mogelijkheden. Neem de tijd om een tentoonstelling te bekijken of een museum te bezoeken: het is tijd voor een cultureel moment. Als je op zoek bent naar een wat originelere activiteit, waarom ga je dan niet boomklimmen of naar een escape room om jullie teamwork vaardigheden te testen?

Ga tuinieren met je kinderen, het is leuk voor ze en ontwikkelt hun motoriek. Als je in een flat woont, maak je geen zorgen: verzorg je planten samen met je kinderen.

💡Heb je zin in een verandering van omgeving? Waarom bezoek je niet enkele van de pittoreske dorpjes in de buurt die je altijd al hebt willen verkennen? Vergeet niet, Brugge staat bekend als de historische hoofdstad van chocolade.

 

Laten we aan de slag gaan!

Als je geen gezinsuitjes meer hebt, of als het helaas regent, hebben we enkele ideeën voor knutselactiviteiten om je kinderen te vermaken. Aangezien het paasvakantie is, waarom zou je niet in het thema blijven? Laat ze eieren versieren of beschilderen. Als je geen eieren hebt, kunnen ze schilderen op karton of zoutdeeg dat ze van tevoren in de gewenste vorm hebben gebracht.

💡 Laat het zoutdeeg goed drogen voordat je gaat schilderen: overweeg de twee activiteiten over meerdere dagen te spreiden!

Je kunt ook oude camembertverpakkingen gebruiken om een vogelnestje te maken voor je vers geverfde eieren. Doe wat watten op de bodem, versier de randen met bijvoorbeeld touw en je hebt een mooi nestje!

 

Maak Pasen extra speciaal dit jaar door het samen met je familie te vieren. 

Bij Pasen denken we aan chocolade, konijntjes en eieren, dus waarom maak je geen gebakjes als voorbereiding op het feest? Er zijn talloze recepten voor chocoladegebak in de vorm van konijnen, kippen of paasnesten die je samen kunt maken.

 

Pasen zou niet compleet zijn zonder een eierjacht!

Dus waarom leg je je chocolaatjes niet klaar, verstop je ze op verschillende plaatsen en laat je kinderen op speurtocht gaan? Maak het nog leuker door aanwijzingen te geven, zoals "warm" of "koud", om hen te helpen de eieren te vinden.

💡 Vergeet niet een lijst te maken met je verstopplaatsen, het zou zonde zijn om eieren te verliezen in de strijd...

Vergeet niet om plezier te hebben, te lachen en herinneringen te maken met je familie!

Naar welke activiteit kijk jij het meest uit?
 

Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3