Winteractiviteiten in de buitenlucht


Gezin
17/05/2021
Zin om met je gezinnetje van de eindejaarsdagen te profiteren? Trek je jas aan en organiseer een buitenactiviteit met de kinderen!

Het is niet omdat het koud is dat je geen frisse neus kunt halen! Zet de televisie uit en ontdek onze ideeën voor buitenactiviteiten, om deze winter met de kinderen te doen.

Ga wandelen in het bos

Niets kikkert je meer op dan een boswandeling: een van de beste ideeën voor een winterse buitenactiviteit: je kunt er kastanjes en afgevallen boomblaadjes rapen om in een plantenboek te plakken, diersporen in de sneeuw onderzoeken, denappels zoeken om – eenmaal thuisgekomen – mooi te beschilderen, of ook engeltjes tekenen in de pas gevallen sneeuw. En als de kinderen vlekken op hun kleren maken, geen paniek: vloeibaar, geconcentreerd dash komt je te hulp!

Bouw een vogelkastje

Dit is een ideale activiteit om de kinderen deze winter bezig te houden: bouw, schilder en versier een mooi vogelnestje om in de tuin of aan het balkon op te hangen. Profiteer ervan om je hummels te leren hoe ze vogels kunnen herkennen: aan hun afmetingen, de kleur van hun pluimen en zelfs hun liedje.

Er was eens … het leven

De natuur is een fantastisch speelterrein voor je kleine fans van de wetenschappen. Hoeveel tijd vergt het om een glas water om te zetten in ijs of voor het smelten van een sneeuwbal? Welke hoeveelheid sneeuw heb je nodig om een fles van een liter te vullen? Wek de zintuigen en de nieuwsgierigheid van je kinderen met een grondig onderzoek van de tuin of met wetenschappelijke proeven.

Drie, twee, één … start!

Olympische Spelen met je gezin! Deel iedereen in een team in en spreek af in de tuin of het park van jouw buurt. Je kunt allerlei proeven organiseren: een wedstrijd sleeën, verspringen in de sneeuw, een sneeuwballenslag of … wie maakt de mooiste sneeuwman?

En jij, hoe houd jij de kinderen deze winter bezig?