Couscous met heel veel groentjes, gezond en lekker


Thuis
2/07/2019
Zin in een lekkere couscous… maar je eet geen vlees? Ontdek dan dit vegetarisch couscousrecept, snel en makkelijk te bereiden.

Er zijn vandaag steeds meer mensen die geen vlees meer eten, uit overtuiging of omdat ze het niet lekker vinden. Zonder daarom volledig veganist te worden, is het eten van minder vlees ongetwijfeld beter voor het organisme (het verteren van vlees vergt veel van het verteringsstelsel), en voor de planeet! Als je eerst wilt nagaan of het bij je past voor je volledig afziet van vleesgerechten, kun je eerst een paar recepten uitproberen. Je zult zien dat de vegetarische keuken niet kan worden samengevat in broccoli met champignons: de vegetarische keuken is heerlijk en uitgebreid! Er zijn tegenwoordig een heleboel recepten te vinden, zoals een gemengd slaatje of deze vegetarische couscous die makkelijk te bereiden is en overheerlijk.

Ingrediënten voor een vegetarische couscous

Dit recept voor een snel klaar te maken vegetarische couscous vergt zelfs niet veel ingrediënten. Het is vooral een goedkoop gerecht voor een gezellige familiemaaltijd:

  • 150 g couscous
  • 16 dl kokend water of groentebouillon
  • 1 kleine ui, in dunne ringen gesneden
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ¼ theelepel zout
  • ¼ theelepel gemalen komijnzaad
  • 50 g ongezouten gedopte pistachenoten, geroosterd en grof gehakt
  • 3 fijngesneden lente-uitjes
  • 1 verse groene chilipeper, versnipperd
  • 30 g rucola, fijngehakt
  • 20 g peterselie
  • 20 g koriander
  • 2 eetlepels gehakte dragon
  • 2 eetlepels dille
  • 2 eetlepels versnipperde munt
  • 1 dl olijfolie
  • feta (facultatief)

Makkelijk recept voor een vegetarische couscous

Voor dit recept van vegetarische couscous moet je de couscous eerst in een grote kom doen en overgieten met het kokend hete water of de bouillon. Dek de couscous gedurende 10 minuten af met plastic folie.

Laat de ui ondertussen in een beetje olie in een bakpan zacht bakken tot hij mooi goudkleurig is. Voeg het zout en de komijn toe en laat afkoelen.

Om door te gaan met dit makkelijke recept voor vegetarische couscous meng je de peterselie, koriander, dragon, dille, munt en olijfolie in een mixer tot smeuïg mengsel. Giet dit mengsel over de couscous en meng met een vork om de korrels luchtiger te maken. Mocht je wat van het mengsel op een handdoek of je schort hebben gemorst, zullen de vlekken er snel uit gaan met je favoriete wasmiddel. Voeg er vervolgens de gebakken ui, de pistachenoten, de lente-uitjes, groene chilipeper en rucola aan toe. Roer de vegetarische couscous voorzichtig om en serveer op kamertemperatuur. om dit gerecht op smaak te brengen, kun je er eventueel nog blokjes verse feta aan toevoegen, die heerlijk smaakt bij de verse kruiden!

En jij, wat zijn jouw favoriete vegetarische gerechten?