Veel eten voorbereiden? Hier zijn simpele recepten voor 10 personen!


Thuis
8/08/2019
Zin om een gemakkelijk recept voor 10 personen uit te proberen voor een familiefeest? Hier is hoe je dat doet!

Veel eten voorbereiden? Hier zijn simpele recepten voor 10 personen! Desc: Zin om een gemakkelijk recept voor 10 personen uit te proberen voor een familiefeest? Hier is hoe je dat doet!

Elke mama is een superheld. Ondanks het feit dat mama's zich om vrijwel alles bekommeren, is het belangrijk dat ze ook even wat tijd voor zich vinden. Eén van de talenten waar zo veel mama's over beschikken, is het maken van eten voor 10 personen. Het ondernemen van zo'n klus is ook onmogelijk zonder een zeer degelijke en concrete organisatie. Koken voor 10 vergt dus een zeer precieze voorbereiding. Vermoeiend zal het wel worden, maar gelukkig bestaan er een heleboel tips voor een goede nachtrust zodat we achteraf kunnen recupereren. Laat ons nu even kijken hoe we de voorbereiding van de maaltijd het beste doen.

Recept voor 10 personen

Het belangrijkste bij het organiseren van een etentje waar je veel eten moet voorbereiden, is om precies te weten hoeveel mensen er komen. Zijn het er exact tien? Zijn het er meer? Waarschuw dus tijdig je gasten dat ze niet op het laatste moment annuleren zonder goede reden of een extra persoon meebrengen! Breng uiteraard de boodschap op een vriendelijke manier over, en maak duidelijk dat het voltooien van zo'n klus erg veel moeite vraagt. Beter voorkomen dan genezen!

Koken voor 10 dat betekent ook dat we zeker moeten zijn van onze hoeveelheden. Zo moeten we niet enkel de hoeveelheid aan ingrediënten weten, maar ook hoeveel drank voorzien we moeten voorzien. Als we ongeveer een halve fles wijn per persoon tellen, is het misschien een goed idee om de gasten te vragen dat ze zelf een fles met zich meebrengen. Dit keer dan maar geen bloemen?

Belangrijk is dat we niet teveel eten voorzien! Het laatste dat we willen, is dat de eters na het voorgerecht geen honger meer hebben.

Recept voor 10 personen: enkele ideeën

Naargelang de periode van het jaar, variëren de soort gerechten dat we eten. Dat betekent dat onze voorbereiding van het recept voor 10 personen afhankelijk is van het aantal personen, maar ook van de periode. Hier is dus een kleine selectie om veel eten te kunnen voorbereiden, tijdens elke periode van 't jaar!

Opgelet voor vlekken, want een ongelukje is snel gebeurd. Gelukkig hebben we steeds een goed wasproduct in huis om alle achteraf alles proper te krijgen.

Heb jij ook handige en leuke ideeën die het koken voor 10 vergemakkelijken? Laat het ons weten!