Tips voor een totaal propere was


Thuis
4/10/2018
Zin in tips om de was extra proper te krijgen? Zin in Meer kent kneepjes voor een lekkere ruikende en schitterend propere was!

Heb je dat kleedje dat je zo graag draagt laten krimpen in een poppentruitje? Is vorige week de kleur van een sok alweer overgegaan op je witte was? Om het nieuwe jaar proper en fris te beginnen geven we je enkele tips mee om dit soort accidentjes voorgoed te vermijden en de was zonder moeite proper te krijgen!

Tips om je kleren op de juiste manier te wassen

  • Tip voor de kleurenwas: sorteer de was in functie van de kleur en de stof. De donkere kleuren aan de ene kant en de lichte kleuren op een ander hoopje. Tip voor de witte was: zorg er vooral voor dat je witte kleding en stoffen apart houdt voor een witter dan wit resultaat.
  • Nieuwe kleren moeten eerst apart worden gewassen, want die geven soms nog wat kleurstof af. Delicate stoffen, zoals kasjmier en zijde, worden gewassen volgens de instructies op het etiket.
  • Tip voor de juiste keuze van wasmiddel: een goed wasmiddel is iets duurder, maar komt in het gebruik toch minder duur uit. Je gebruikt er immers minder van, omdat het de was vlekkeloos en heerlijk lekker geurend maakt. Zo is Ariel al effectief vanaf 30°C. Dat helpt je de juiste dosering te gebruiken, want door de exacte hoeveelheid wasmiddel te gebruiken, precies wat nodig is, ga je ook minder vervuilen en minder uitgeven!
  • Tip voor het wassen van delicate stoffen: wil je een tip voor het wassen van delicate stoffen, vergeet dan niet dat zijde, satijn en wol bij voorkeur in een apart afsluitbaar netje worden gewassen. Idem voor kleren met haakjes of krassend materiaal, zodat ze de rest van de was niet beschadigen in de trommel van de wasmachine.
  • Nog een tip voor de was: als de was niet fris ruikt na het wassen, zou het kunnen dat er schimmels leven in de trommel van de wasmachine. Om de trommel te desinfecteren giet je een kop azijn in het vak dat bestemd is voor het wasmiddel en laat je de machine leeg draaien op de hoogste temperatuur. Maar voor een onweerstaanbaar lekker ruikende was is Lenor je beste bondgenoot!, die je nooit in de steek laat voor het parfumeren van je propere was.

En jij, ken jij ook kneepjes voor een schitterend propere was?