Maak van je goede voornemens een succes

Maak van je goede voornemens een succes

Goede voornemens maken is prima. Maar je moet ze wél in de praktijk omzetten. Met een degelijke voorbereiding en concreet plan van aanpak ben je al een flink eind op weg!


Maak goede voornemens na je vakantie

Onderzoek heeft aangetoond dat goede voornemens meer slaagkansen hebben wanneer je terugkomt van vakantie. Je bent dan uitgerust en zit boordevol energie. Bovendien heb je tijdens je vakantie kunnen nadenken over wat je wilt veranderen in je leven.

Ga niet over één nacht ijs

Impulsieve voornemens zijn vaak gedoemd om te mislukken. Denk grondig na over wat je precies wilt bereiken. Heb je hetzelfde goede voornemen als vorig jaar? Vraag je dan af waarom het toen niet gelukt is en wat je kunt doen om ditmaal wél te slagen. Laat je ook niet leiden door wat anderen van je verwachten. Alleen als je er zélf in gelooft, kan je je goede voornemens realiseren.

Leg de lat niet te hoog

Probeer niet om allerlei zaken tegelijk te veranderen. Kies één goed voornemen en leg je een realistische deadline op. Het helpt ook als je je doel opsplitst in kleine subdoelen die makkelijk te bereiken zijn. Zo werk je stap voor stap naar je einddoel toe.

Maak een actieplan

Schrijf heel concreet op wat je wilt bereiken én hoe je dat wilt doen. Ga je op dieet, noteer dan bijvoorbeeld hoeveel porties groenten en fruit je per dag wilt eten, welke lichte recepten je gaat uitproberen, maar óók hoe je zult bijsturen als je een keertje gezondigd hebt. Houd een dieetdagboek bij waarin je niet alleen je eetpatroon noteert maar ook de resultaten die je hebt behaald. Door de geboekte vooruitgang te visualiseren, blijf je vastberaden om je goede voornemen waar te maken.

Beloon jezelf

Hoewel het waarmaken van je goede voornemen een beloning op zich is, werkt het motiverend als je jezelf ook tussendoor beloont voor je volharding. Een stukje chocolade tijdens je dieet, een klein cadeautje,… Neem deze beloningen al op in je actieplan, zo heb je alvast leuke dingen om naar uit te kijken.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Like, deel of geef je mening over wat je leuk en niet leuk vindt op Zin in meer
De juiste voeding voor een goede gezondheid

De juiste voeding voor een goede gezondheid

De juiste voeding voor een goede gezondheid

Met gezonde, evenwichtige voeding boek je pure gezondheidswinst. Door gezond te eten verminder je immers niet alleen het risico op diabetes, obesitas, hart- en vaatziekten en kanker, je krijgt ook meer energie én je gaat er beter uitzien.

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger

Zo maak je een gezonde burger
5

Van hamburgers wordt echt iedereen gelukkig. Maar gezond zijn ze niet echt. Geen nood, wij hebben een geweldig recept voor zelfgemaakte visburgers die barsten van de smaak én laag in vetgehalte zijn. Smullen maar!

You have already participated to this slideshow
Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Enkele tips voor gezonde voeding

Alle nieuwste trends op gebied van gezond eten en leven proberen bijhouden, is voldoende om je hoofd te doen tollen. Hoe meer informatie we krijgen, hoe minder zeker we zijn over wat we horen te doen en laten om ons gezond te voelen. Zin in meer brengt je terug op het juiste pad met de volgende tips over een gezonde leefstijl.

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

Asperges met zeebaars

De asperges komen er eindelijk weer aan – hoog tijd dus voor een overheerlijk, gezond en creatief gerecht dat je in enkele minuten op tafel tovert. V...