Maak van je goede voornemens een succes

Maak van je goede voornemens een succes

Goede voornemens maken is prima. Maar je moet ze wél in de praktijk omzetten. Met een degelijke voorbereiding en concreet plan van aanpak ben je al een flink eind op weg!


Maak goede voornemens na je vakantie

Onderzoek heeft aangetoond dat goede voornemens meer slaagkansen hebben wanneer je terugkomt van vakantie. Je bent dan uitgerust en zit boordevol energie. Bovendien heb je tijdens je vakantie kunnen nadenken over wat je wilt veranderen in je leven.

Ga niet over één nacht ijs

Impulsieve voornemens zijn vaak gedoemd om te mislukken. Denk grondig na over wat je precies wilt bereiken. Heb je hetzelfde goede voornemen als vorig jaar? Vraag je dan af waarom het toen niet gelukt is en wat je kunt doen om ditmaal wél te slagen. Laat je ook niet leiden door wat anderen van je verwachten. Alleen als je er zélf in gelooft, kan je je goede voornemens realiseren.

Leg de lat niet te hoog

Registration

Word lid van Zin in meer en geniet van exclusieve aanbiedingen!

Word lid

Probeer niet om allerlei zaken tegelijk te veranderen. Kies één goed voornemen en leg je een realistische deadline op. Het helpt ook als je je doel opsplitst in kleine subdoelen die makkelijk te bereiken zijn. Zo werk je stap voor stap naar je einddoel toe.

Maak een actieplan

Schrijf heel concreet op wat je wilt bereiken én hoe je dat wilt doen. Ga je op dieet, noteer dan bijvoorbeeld hoeveel porties groenten en fruit je per dag wilt eten, welke lichte recepten je gaat uitproberen, maar óók hoe je zult bijsturen als je een keertje gezondigd hebt. Houd een dieetdagboek bij waarin je niet alleen je eetpatroon noteert maar ook de resultaten die je hebt behaald. Door de geboekte vooruitgang te visualiseren, blijf je vastberaden om je goede voornemen waar te maken.

Beloon jezelf

Hoewel het waarmaken van je goede voornemen een beloning op zich is, werkt het motiverend als je jezelf ook tussendoor beloont voor je volharding. Een stukje chocolade tijdens je dieet, een klein cadeautje,… Neem deze beloningen al op in je actieplan, zo heb je alvast leuke dingen om naar uit te kijken.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Interieuradvies van pro’s
Dash maakt wit en fris

Dash maakt wit en fris

"

Dash is werkelijk de beste! Witter kan niet en frisser ook niet. Zowel over de poeder als over de gel zeer tevreden voor mijn witgoed! [...]

"

Door Ambassador
miffy

Een pluim voor Dash

Een pluim voor Dash

"

Dash, ja ik kan niet meer zonder, alle weken een kookwas met Dash. Mijn gezin en ikzelf dragen veel bleke kleren en met Dash houden we dat fris en blijft wit! Doe zo voort met Dash en dat mag goed gevierd worden, het verdiend een pluim!

"

Door Ambassador

5 sterren voor Swiffer

5 sterren voor Swiffer

"

Swiffer krijgt van mij 5 sterren, het verwijdert stof en haren snel en houdt deze goed vast. Je kan overal tussen, onder en aan.

"

Door Ambassador
adina