Hoe blijf je gezond in de winter?


Welzijn
11/05/2021
De kou doorstaan en de winter goed doorkomen zonder ziek te worden is mogelijk met onze 7 weetjes.

Met vitamine C en D kom je de winter goed door

Het is winter, de dagen zijn kort en je blijft liever binnen, waar het lekker warm is ... Dat je de zon mist kunnen we maar al te goed begrijpen! Door blootstelling van de huid aan het zonlicht maakt je lichaam de vitamine D aan die het nodig heeft. Dat is de reden waarom de mensen in de winter vaker een tekort aan vitamine D hebben. Om het gebrek aan zon te compenseren, is het belangrijk dat je voeding opneemt die veel vitamine D bevat, zoals vette vis of pure chocolade.

Vitamine C stimuleert het immuunsysteem en helpt dus bij het voorkomen van verkoudheid en griep. Neem dus voldoende vitamine C op door paprika, boerenkool, kiwi en citrusvruchten te eten.

Bestrijd energiedipjes met deze 8 natuurlijke energieboosters die boordevol vitaminen en mineralen zitten. Vitaminetekorten vermijden is de eerste stap in het gezond doorstaan van de winter!

Stress bestrijden als voorzorg tegen griep en verkoudheid

Als je niet ziek wilt worden, moet je weten hoe je kunt ontspannen. Stress verzwakt het immuunsysteem, omdat je lichaam een te hoog cortisolgehalte produceert. Mensen die te gespannen zijn, lopen dus meer risico om ziek te worden dan mensen die stressvrij leven. Wie had gedacht dat meditatie of yoga je konden helpen om de griep te vermijden?

In gezelschap loop je minder risico ziek te worden

Mensen die zich eenzaam voelen lopen niet alleen meer risico om ziek te worden dan mensen die zich omringd voelen door anderen, maar de symptomen zijn ook duidelijk sterker. Het creëren en onderhouden van hechte banden met anderen helpt effectief om gezond te blijven!

Slapen om gezond te blijven

Niets beters dan een goede nachtrust om gezond te blijven! Te weinig slaap kan leiden tot een verzwakking van het immuunsysteem, terwijl het met een goede slaapcyclus daarentegen versterkt wordt. Daarom is het echt aan te raden elke nacht tussen 7 en 9 uur te slapen.

Het belang van hygiëne

Je handen regelmatig wassen is essentieel om ervoor te zorgen dat je geen virus oploopt. Het is dan ook des te belangrijker dat je je handen wast voordat je voedsel aanraakt of met je handen aan je mond, neus of ogen komt. Reinig daarom ook regelmatig de voorwerpen die je vaak aanraakt (handvaten, schakelaars, telefoons, computermuizen …) met de Mr. Proper doekjes.

Kwalitatieve voeding houdt je fit

Preventie gaat ook via voeding. Om niet ziek te worden, raden we je aan om minder vet vlees, suiker en geraffineerde producten te eten. Anderzijds zijn groenten, fruit, peulvruchten en groene thee aan te bevelen om gezond te blijven!

Doe aan sport tegen griep en verkoudheid!

Wanneer de temperaturen dalen kom je makkelijker in de verleiding om de hele dag door lekker onder de donsdeken te blijven. Maar als je de motivatie vindt om te sporten, zal het je lichaam en je gezondheid alleen maar ten goede komen! Geregeld aan lichaamsbeweging doen helpt om aandoeningen te voorkomen, omdat het ontstekingen bestrijdt en stress vermindert.

En jij, wat zijn jouw tips om niet ziek te worden in de winter?