5 voedingsmiddelen waar je niet omheen kunt als je wilt afvallen!


Welzijn
11/01/2019
Dit zijn enkele tips voor een boodschappenlijstje als het doel is: 'afvallen'. Eenvoudige goede gewoonten kunnen een groot verschil maken!

Afslanken is een echte klus! Maak het jezelf daarom wat makkelijker door in de ijskast altijd voedingsmiddelen die goed zijn voor de lijn te bewaren. Met deze basisingrediënten kun je een heleboel gerechten klaarmaken die ideaal zijn om aan je lijn te werken, terwijl ze niets afdoen aan je eetplezier. En wil je een afslankingsdieet combineren met gezonde voeding in de winter, denk dan aan seizoensgebonden fruit en groenten !

Vervang de boter

Gebruik plantaardige oliën of margarine (gemaakt van plantaardige oliën, die weinig verzadigd vet en cholesterol bevatten) in plaats van boter. Deze ingrediënten voor een slanke lijn kunnen gebruikt worden zowel bij het koken en bakken. Je kunt bijvoorbeeld best doorgaan met het bereiden van heerlijke, huisgemaakte gebakjes voor het hele gezin!

Denk aan verse groenten!

Zorg ervoor altijd een paar verse groenten in huis te hebben om op te knabbelen. Wortel, radijs en kerstomaat zijn uitstekende voedingsmiddelen voor het afslanken en bovendien makkelijk voor te bereiden voor een tussendoortje dat snel klaar is. Als je tijd wilt winnen kun je van tevoren een bloemkool of broccoli in stukjes snijden en in de koelkast bewaren.

Koop melkproducten met weinig vetstoffen

Yoghurt, kaas, crème fraîche, melk en ijs met weinig of geen vetstof zijn allemaal te vinden in de supermarkt. Je kunt dus makkelijker afslanken door deze voedingsmiddelen te kiezen als je ze zorgvuldig uitkiest door te letten op het vetstofgehalte dat op de verpakking staat!

Een persoonlijke toets aanbrengen

Er bestaan tal van smakelijke ingrediënten die vermageren niet in de weg staan . Gebruik gerust azijn, aromatische kruiden en specerijen, sojasaus en augurken: dit soort voedingsmiddelen brengen je gerechten heerlijk op smaak, terwijl ze weinig of geen calorieën toevoegen!

Kies voor complete granen

Volle granen zijn uitstekend voor de gezondheid. Ze zijn uitstekend om de dag mee te beginnen en zorgen ervoor dat je het tot aan de lunchtijd uithoudt. Volkorenbrood is heel geschikt bij het ontbijt, maar ook bij de lunch. Volle granen zijn immers zeer voedzaam en verzadigend, vandaar dat ze dat grote hongergevoel en je nijging tot snoepen vermijden zodat je je dieet niet naar de knoppen helpt. Bruine rijst, volkorenpasta en quinoa kun je zowel bij de lunch als het avondeten klaarmaken.

Beloon jezelf voor je dieetinspanningen door biologische groenten en fruit te kopen die veel meer smaak hebben! Als je smaak hebt van je eten denk je al minder gauw aan tussendoortjes als chocolade of koekjes!

Na al dat lekkers te hebben gegeten waar je je lijn een plezier mee doet, vergeet dan niet je tanden te poetsen met de elektrische tandenborstel van Oral-B: met een goede tandverzorging doe je jezelf immers ook een plezier en eet je minder!

En jij, welke voedingsmiddelen zou jij aanraden om af te slanken?