Alle voordelen van citroen


Welzijn
11/05/2021
Knijp citroenen tot de laatste druppel uit om profijt te trekken uit hun sterke geneeskracht en reinigingscapaciteiten!

Het effect van citroen op je gezondheid

Citroenen zijn zo zuur dat je niet anders kunt dan je ogen dichtknijpen en grimassen maken wanneer je ze aan je mond brengt. Maar citroenen zijn uitstekend voor je organisme: ze versterken en reinigen je lichaam. Citroen en citroensap hebben heel veel voordelen voor je gezondheid:

  • Citroen is ontsmettend: citroensap kan worden gebruikt als natuurlijk ontsmettingsmiddel en versnelt de genezing van kleine wondjes;
  • Net als andere citrusvruchten, bevat citroen antioxidanten die het immuunsysteem versterken en tegen sommige ziekten beschermen;
  • Citroen bevordert de spijsvertering: het citroenzuur stimuleert de smaakpapillen en op die manier ook het spijsverteringssysteem;
  • Omdat citroenen veel vitamine C bevatten, helpen ze bij de bestrijding van vermoeidheid.

Probeer elke ochtend het versgeperste sap van een citroen te drinken, bijvoorbeeld in een heerlijk detox kruidendrankje. Giet wat citroensap over je visgerechten en maak heerlijke nagerechten met citroen en zeste!

De voordelen van citroen als onderhoudsmiddel

Bovenop zijn uitwerking op je gezondheid, is citroen ook een essentieel ingrediënt om je huis op ecologische en goedkope manier schoon te maken. Als reinigingsproduct gebruik je hem in diverse contexten, doormidden gesneden of als sap, vermengd met een beetje water:

  • Citroen is een uitstekend ontkalkingsmiddel: wrijf met een halve citroen over je kranen en zie hoe makkelijk en snel de sporen van kalkaanslag verdwijnen!
  • Citroen doodt bacteriën en is een goed ontsmettingsmiddel: het citroenzuur reinigt grondig je oppervlakken. Het is trouwens geen toeval als de allesreinigende Mr. Proper Spray ook bestaat in een versie met citroen!
  • Citroen is een luchtververser: om de hardnekkigste geuren te neutraliseren, leg je enkele citroenschillen in een nog warme oven of een halve citroen in de koelkast.
  • Citroen is ook zeer doeltreffend om korte metten te maken met vlekken op aluminium of koperen voorwerpen: het citroenzuur werkt in op roest en weerspannige vetvlekken!
  • Met citroensap krijg je alle lelijke gele zweetvlekken uit je lichtkleurige T-shirts.
  • Als je een mengeling van water en citroensap op je ruiten en spiegels verstuift, krijgen ze hun glans terug.

Zin in meer? Print de kortingsbonnen van verschillende merken.

En jij, welke voordelen van citroen heb jij al opgemerkt?