Het geheim van de eeuwige jeugd zit in de gojibes!


Welzijn
11/05/2021
Een vrucht die voedzaam en gezond is, de weerstand verhoogt, slank en gelukkig maakt: wat de gojibes allemaal voor je doet!

De geneeskracht van gojibessen

In de traditionele Tibetaanse en Chinese geneeskunde is de gunstige invloed van de gojibes al lang bekend. De aminozuren, spoorelementen, mineralen en vitamines die ze bevatten verlenen hen uitzonderlijke vermogens, die bijdragen aan een goede algemene gezondheid. Ze hebben vooral de reputatie vermoeidheid te bestrijden. Deze uitstekende opkikkers stimuleren je energie en ondersteunen het afweersysteem in zijn geheel, maar meer specifiek dragen ze bij tot:

  • Het terugdringen van schadelijke cholesterol,
  • Het reguleren van de bloeddruk,
  • Ondersteuning van de lever- en nierfuncties en bescherming tegen aandoeningen aan de ogen,
  • Het vertragen van het verouderingsproces van cellen,
  • Een goede wondheling.

Het regelmatig eten van gojibessen wordt dus vooral aangeraden bij oudere mensen. Sommige mensen die er elke dag wat van opnemen beweren dat ze een algemeen gevoel van welzijn ervaren en genieten van een betere nachtrust

Een rijke bron van vitamines

Gojibessen bevatten vitamine A (dat bijdraagt tot een goede groei van botten en gezonde ogen), vitamine B1 en B2 (voor het transformeren van koolhydraten in energie en een goede spierfunctie), vitamine B2 en B6 (voor gezonde cellen en het zenuwstelsel) en vitamine E (antioxidant). Maar de ijzersterke reputatie van gojibessen berust op vitamine C, de krachtige antioxidant die het immuunsysteem versterkt. Ze bevatten veel meer vitamine C dan appelsienen, die toch bij de citrusvruchten met het hoogste vitamine C-gehalte horen.

Gojibessen om af te slanken?

Omdat gojibessen een gevoel van verzadiging geven, kunnen ze je inderdaad helpen als je wilt afslanken. Omdat ze ook vezelrijk zijn, bevorderen ze het verterings- en uitscheidingsproces en boosten ze je energie terwijl ze toch maar weinig calorieën bevatten! Je kunt ze dus gerust in je dieet opnemen en bijvoorbeeld toevoegen aan granen of yoghurt bij een ontbijt op bed! Heb je tijdens het ontbijten vlekken op de lakens gemaakt, vertrouw dan op Ariel om ze er snel weer uit te wassen.

Hoe eet je ze?

Nu je alle gunstige effecten van gojibessen kent, kun je ze vers, gedroogd, als sap of in poedervorm toevoegen aan fruitsapjes, smoothies of yoghurt! Verse bessen zijn ideaal, want die garanderen een betere opname van alle gezonde ingrediënten, bij voorkeur biologisch geteeld om er zeker van te zijn dat ze geen pesticiden bevatten.

Gojibessen: voor iedereen even gezond?

Nee, gojibessen zijn niet geschikt voor iedereen: kinderen, vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, mensen met een stuifmeelallergie en gebruikers van bloedverdunners mogen deze rode besjes niet eten …

En jij, ken jij nog andere positieve eigenschappen van gojibessen?

Meld je aan en mis geen enkele aanbieding of tip over voeding.