Elke dag 10 minuten sporten als je weinig tijd hebt


Welzijn
11/05/2021
Je hebt maar 10 tot 30 minuten sport per dag nodig om stress los te laten en je geest tot rust te brengen!

Sporten brengt je in een goed humeur

Iedereen weet dat fysieke activiteit goed is voor lichaam en geest. Maar wist je ook dat sport een hele reeks positieve bijwerkingen heeft? Zo werd bewezen dat sport ook bijdraagt tot het ontwikkelen van wilskracht.

Een sportieve activiteit helpt om stress te bestrijden, in een beter humeur te komen, je zelfvertrouwen een boost te geven, je geheugen te onderhouden, dopamine (het gelukshormoon) vrij te maken, verslavingen te bestrijden en zelfs om slapeloosheid tegen te gaan. Om maar een paar voordelen te noemen!

Als je alle heilzame werkingen van sport op lichaam en geest bij elkaar optelt, kun je er dus van uitgaan dat het een sterke impact heeft. Ga er dus maar vanuit dat het echt de moeite waard is om elke dag een beetje tijd uit te trekken voor lichaamsbeweging!

Sporten als je geen tijd hebt

Concreet blijft het toch moeilijk om naast je werk, het huishouden, je gezin, onvoorziene gebeurtenissen, je favoriete televisieserie en het knuffelmoment met de hond ook nog een sportsessie in te plannen. Vergeet echter niet dat het heel belangrijk is om tijd uit te trekken voor jezelf. Ook al is het maar 30, 20 of zelfs maar 10 minuten per dag!

Het hoeft niet lang te zijn: 10 minuten lopen of snelwandelen, op de hometrainer, aerobics of dansen … Zoek extra motivatie in het sporten en met je gezin. Het enige waar je op moet letten is dat de inspanning intens genoeg is er om tevreden over te zijn! Zitten jullie T-shirts vol zweetvlekken na het sporten, geen probleem: was ze met Ariel Pods+ Active. Eenmaal droog, zijn jullie kleren weer volledig proper met een lekker geurtje!

Zet je hele lichaam aan het werk in 10 minuten sport per dag

Heb je een nauwkeurig programma nodig? Met de volgende oefeningen zet je in 10 minuten tijd heel eenvoudig en efficiënt een heel stel spieren aan het werk.

  • 5 push-ups. Als je in het begin moeite hebt om op te drukken zoals het hoort, kun je het ook doen met je knieën op de grond.
  • 10 squats. Kijk altijd goed voor je uit en let erop dat je knieën niet te veel naar voor hellen wanneer je ze buigt. Na een tijdje kun je de oefening iets moeilijker maken: houd in elke hand een gewichtje terwijl je de squats doet.
  • 16 schoudertikken met dynamische spierversterking. Strek je uit in de houding voor opdrukken, met gestrekte armen en aangespannen buikspieren. Tik met je rechterhand 8 keer op je linkerschouder. Doe hetzelfde met de andere hand op de andere schouder. Als de oefening in het begin iets te zwaar is, kun je een statische oefening voor spierversterking doen: steun 30 seconden op je voorarmen voor je aan de oefening begint.
  • 20 jumping jacks. Spring terwijl je tegelijk je benen spreidt en je armen boven je hoofd uitstrekt (tot je handen elkaar boven je hoofd raken). In een nieuwe sprong sluit je je benen en breng je je armen naar beneden naast je lichaam. Herhaal 20 keer.
  • 45 seconden rust.

Doe deze reeks elke dag 10 minuten en je zult zien hoe snel je lichaam mooier wordt, terwijl je humeur er ook alleen maar op vooruitgaat!

En jij, hoe krijg jij het voor elkaar om toch aan sport te doen als je geen tijd hebt?

Zin in meer? Hier vind je alle kortingsbonnen op de producten van jouw lievelingsmerken.