Essentiële oliën zijn goed voor je gezondheid


Welzijn
12/05/2021
Cosmetica bevatten essentiële oliën en je gebruikt ze in de keuken omdat ze positief inwerken op je lichaam en geest.

Gebruik essentiële oliën om pijn te verzachten

Als je er maar eentje zou mogen kiezen, ga dan voor de essentiële olie van lavendel voor haar helende en ontsmettende eigenschappen. Het is ook een goed middel tegen kramp. Ze geneest huidwonden (zoals brandwonden, zonnebrand, eczeem), verlaagt een te hoge bloeddruk, vermindert hartkloppingen, buikkramp en spierpijn en verlicht pijnlijke maandstonden. Voor je naar bed gaat, verdun je enkele druppels essentiële olie van lavendel met een plantaardige olie, waarmee je de huid masseert op de plaats waar het pijn doet. Vergeet niet om aangepaste maandverbanden te gebruiken die je de hele nacht droog houden, zoals de Always Ultra Night maandverbanden.

Gebruik essentiële oliën als pepmiddel

Heb je last van vermoeidheid? Essentiële oliën van citrusvruchten zijn heel therapeutisch en kunnen je snel weer oppeppen! Daarom zijn de essentiële oliën van pompelmoes en appelsien sterk aan te raden om stress te verminderen en je energie te boosten. Een eenvoudige en praktische methode om de hele dag positief en dynamisch te blijven!

Gebruik essentiële oliën om depressie te bestrijden

Aromatherapie komt ook goed van pas als je de blues hebt! Sommige essentiële oliën, zoals citroen, citroenkruid en marjolein werken rechtstreeks op je zenuwstelsel in en ontspannen je. Ze helpen ook als je in een dipje zit of om tijdelijke neerslachtigheid te overwinnen.

Gebruik essentiële oliën om je hormoonspiegel in balans te houden

Tijdens de menopauze hebben vrouwen te kampen met hormonale schommelingen. Om opvliegers tegen te gaan en slapeloosheid of gewichtstoename te bestrijden zijn diverse essentiële oliën doeltreffend: basilicum, zoethout of citroen. Essentiële olie van basilicum zal invloed hebben op angstgevoelens en stress, terwijl zoethout en citroen gunstig inwerken bij gewichtstoename of gewichtsverlies en slapeloosheid.

Om je te helpen tijdens de menopauze, verstuif je in je slaapkamer een mengsel van de essentiële oliën van salie, citroen en geranium.

Hoe gebruik je essentiële oliën?

Het wordt ten sterkste afgeraden essentiële oliën te gebruiken bij kinderen tot 3 jaar, zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven en mensen die een medische behandeling volgen. Vraag je arts of je apotheker steeds om advies voor je essentiële oliën gebruikt.

In het algemeen gebruik je essentiële oliën door ze aan te brengen op de huid (enkele druppels rechtstreeks op sommige plaatsen, zoals polsen, nek of keel), door ze op te snuiven (diep inademen met je neus boven het flesje) of door verstuiving (met een verstuiver van essentiële oliën). Maar let op: niet alle essentiële oliën gebruik je op dezelfde manier of in dezelfde dosering! Lees goed de gebruiksaanwijzingen op de verpakking en win het advies van je apotheker in voor je een bepaalde essentiële olie aanwendt.

De zuiverende, reinigende, bacteriedodende eigenschappen van essentiële oliën komen ook in huis erg nuttig van pas. Ontdek hoe je ze verder nog praktisch kunt toepassen.

En jij, welke essentiële oliën verkies jij om in goede gezondheid te blijven?

Zin in Meer? Print de kortingsbonnen van verschillende merken.