Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Elke dag je haar wassen? Of toch niet?

Dit is het echte verhaal. Hoe walgelijk het ook klinkt, je lichaam scheidt vetten en cellulaire afval af op je huid en haar. Geen wonder dat we shampoo gebruiken? Sebum (de vetten en cellulaire afval) heeft wel de belangrijke functie om je haar en huid te hydrateren en waterdicht te maken. Zonder sebum kan je huid uitdrogen en vroegtijdig vervellen waardoor nieuwe cellen de elementen moeten trotseren. Spijtig genoeg resulteert de opstapeling van sebum in een vettige hoofdhuid en kapsel. En in onze westerse cultuur is dat niet meteen een optie. Tenzij je een week niet onder de mensen komt, moet je sebum onder controle houden.


Hoe weet je of je je haar dagelijks moet wassen of niet?

Neem een streng haar en stel je de volgende vragen. Is het beschadigd? Is het droog? Is het dof? Heb ik mèches? Dan is je haar dagelijks wassen niet aanbevolen. Maar als je hoofdhuid er vettig begint uit te zien tegen het einde van de avond (van de dag waarop je het ’s morgens gewassen hebt), je haar ook geen volume meer heeft en plat valt, is je haar dagelijks wassen wel noodzakelijk.

Als je haar er binnen de 24u na het wassen vettig uitziet.

Dan ben je zeker een goeie kandidaat om het elke dag te wassen maar probeer het volgende trucje eens: doe eerst crèmespoeling of conditioner op het laagste derde van je haar (als je vettig haar hebt, gebruik dan geen conditioner op je haarwortels want het zal je haar zwaarder maken). Breng dan shampoo aan op de haarwortels zonder eerst de conditioner uit te spoelen en laat schuimen. Spoel goed af. Je haarwortels liggen niet plat en ze zijn levendig terwijl de rest van je haardos toch een mooie glans behoudt.

Vuil haar camoufleren, zo doe je het.

Zo maximaliseer je de houdbaarheid van je brushing. Er zijn talloze manieren om je haar er fris te laten uitzien tot 3 à 6 dagen na de shampoobeurt. Vuiler haar – snik! – is écht gemakkelijker te stylen. Hier zijn vier manieren om het wassen van je niet al te frisse haar uit te stellen.

1. Droge shampoo. Droge shampoo is de partner in crime voor iedere vrouw die een druk leven leidt. Het geeft volume en verstopt de haarwortels van het haar dat dringend een wasbeurt en een extra kleurtje nodig hebben. Vrouwen met donker haar kiezen best voor een gekleurde formule om te vermijden dat de haarwortels er lichter uitzien dan de rest van het haar. Vergeet niet het product goed door te kammen vooraleer je je haar begint te stylen.
2. Camouflage met een vlecht. Mini vlechtjes zijn een zeer goeie manier om vettige haarwortels of krulletjes aan de haarlijn te maskeren. Omdat je kan bepalen hoe strak ze zijn (hoe meer krullen, hoe strakker of steviger de vlecht moet zijn), kunnen ze je haarlijn een verzorgde look geven terwijl de andere haarlokken op de achtergrond los blijven en voor een hippie chic effect zorgen.
3. Een vleugje Jersey Shore. Een kleine pouf vooraan geeft slappe haarlokken volume en verbergt hoe onfris je haar misschien is. Met haarspeldjes maak je de pouf goed vast in een X op de kruin van je hoofd. Doe alsof het de chignon van de vooravond is; het is minder dramatisch dan een avondkapsel maar geeft wel volume en is sexy.
4. Probeer eens een hoog dotje. Het oogt zeer elegant in combinatie met een ietwat formele outfit en een gedurfde oogmake-up of opvallende lippen. Het lijkt simpel maar kan ook tricky zijn. Het gebrek aan moeite dat je voor je haar hebt gedaan moet je elders compenseren. Als je je niet klaar voelt om qua make-up of kleding een extra inspanning te leveren (dankzij die cocktails van de avond voordien) is het misschien beter om voor een van de andere looks te gaan.

  Meld je aan om een reactie te plaatsen

Een nieuwe coupe? Laat je inspireren...
Deze haarkleur stààt je!

Deze haarkleur stààt je!

Deze haarkleur stààt je!

Bij een nieuw kapsel denk je vaak aan de snit, maar minstens even belangrijk is de kleur. Je haarkleur is een van de meest opvallende aspecten van je look, én ze accentueert je belangrijkste troeven.

Dreft in de was

Dreft in de was

Geschreven door Siebi een lid van Zin in meer,27 september 2016

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Een heerlijk vegetarisch gerechtje voor avonden dat je niet zo veel tijd hebt om te koken.

Crispy rijstspookjes

Crispy rijstspookjes

Crispy -rijstspookjes

Wil je ook wat spookachtige hapjes bereiden voor Halloween? Als je het druk hebt dan word je vast blij van dit makkelijk en snel recept. Het klassiek...

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen

Zo maak je hangende wasmanden voor de kinderen
5

Vaak denken kinderen dat de grond de perfecte plaats is voor vuile was… Wil jij liever niet dat je huis eruit ziet alsof er een tornado door heen is getrokken? Dan kunnen deze instructies je zeker en vast helpen. Zo bespaar je eindeloos veel tijd bij het opruimen.

You have already participated to this slideshow