Rimpels vervagen, hoe doe je dat?


Beauty
1/04/2019
Zin in een beetje minder zichtbare tekens van veroudering? Met deze trucjes kun je de rimpels in je gezicht ietwat vervagen.

De strijd tegen rimpels is er een die elke dag moet worden gevoerd. Vanaf ons dertigste, en soms al vroeger, worden we allemaal geconfronteerd met lachlijntjes en kraaienpootjes… Maar heb je bij de laatste meidenavond gemerkt dat op jouw gezicht de meeste afmatting en vermoeidheid te lezen stond? Om weer zelfvertrouwen te krijgen en die eerste diepe groeven te voorkomen, is het nu tijd om in actie te schieten! Maar wat weet je eigenlijk over rimpels? Waarom en hoe krijg je ze? Hoe kun je rimpels vervagen? Waarom zijn ze bij sommige vrouwen duidelijker te zien dan bij andere?

Voor je rimpels aanpakt moet je weten hoe ze ontstaan!

Sinds je kindertijd heeft je gezicht al een heleboel emoties uitgedrukt: vreugde, verrassing, concentratie… Een jonge, soepele en goed gehydrateerde huid neemt snel haar oorspronkelijke vorm weer aan, maar bij het ouder worden droogt de huid steeds meer uit. Ze ondergaat ook allerlei beschadigingen door omgevingsfactoren, zoals de zon. Resultaat: de huid krijgt het steeds moeilijker om haar initiële vorm weer aan te nemen. Bij het ouder worden blijven die ‘expressielijntjes' permanent in de huid zitten, en dat zijn dus je rimpels.

Rimpels ontstaan vooral in een droge en beschadigde huid. Je moet de huid dus geregeld scrubben, en daarbij op een zachte manier te werk gaan, zodat de actieve bestanddelen van je hydraterende crèmes zo diep mogelijk in de huid kunnen doordringen en haar rehydrateren. Je zou kunnen kiezen voor een dagelijkse scrub die de huid zowel verfijnt als voedt, ook al kun je daarna toch niet zonder een extra laagje crème. Een dergelijke zachte gommage hoort bij je dagelijkse schoonheidsritueel.

Voedende maskers daarentegen breng je bij voorkeur 's avonds aan, want 's nachts herstelt de huid zich op natuurlijke wijze.

Hoe kun je rimpels vervagen in 4 stappen: onze antirimpelverzorging

Jammer genoeg kunnen we de tijd niet terugdraaien. Toch zijn er producten die het natuurlijke collageen- en elastineniveau van je huid kunnen herstellen om:

  • het verschijnen van rimpels te vertragen
  • de uitbreiding van kraaienpootjes tegen te gaan
  • de huid te beschermen tegen omgevingsfactoren.

Een vierstappenplan voor het vervagen van rimpels

Stap 1: reinig je huid voorzichtig met een goede reinigende crème die je in masserende bewegingen aanbrengt en met een in micellair water gedepte zachte handdoek of wattenschijfje verwijdert.
Stap 2: breng een dunne laag antirimpelcrème aan.
Stap 3: (‘s ochtends): breng een crème aan die je huid tegen de zon beschermt.
Stap 4: masseer de huid onder de ogen met een verkoelende oogroller.

En jij, wat zijn jouw kneepjes die je elke dag toepast tegen rimpels?