Profiteer van de Internationale Dag van het Geluk!


Gezin
10/03/2023

Profiteer van de Internationale Dag van het Geluk!


Een dag om het geluk te vieren: Beter kan het niet?


Geluk wordt gedefinieerd als een staat van volledige tevredenheid die gekenmerkt wordt door stabiliteit en continuïteit. Het is algemeen bekend dat iedereen geluk nastreeft, maar het vinden van de perfecte formule kan soms een uitdaging zijn. Ontdek onze tips om jouw persoonlijke geluksformule te perfectioneren en te vieren, niet alleen op 20 maart, maar altijd!


Een dag gewijd aan het geluk


Op 20 maart wordt de Internationale Dag van het Geluk gevierd, een dag die in juli 2012 door de Vergadering van de Verenigde Naties werd opgericht met als doel het bevorderen van geluk en welzijn voor alle mensen. Deze dag legt de nadruk op geluk door middel van educatieve initiatieven, bewustmakingscampagnes en de zoektocht naar een beter leven.


Persoonlijke investering: de sleutel tot geluk!


Het bereiken van geluk is voornamelijk afhankelijk van onze eigen investering en is dus een kwestie van eigenbelang. Om geluk te vinden, is het belangrijk om vrede te sluiten met onszelf en ons verleden, onze fouten en emoties te accepteren. Neem de tijd om te ontspannen en na te denken over hoe je je voelt, waar je dankbaar voor bent en naar wie je liefde wilt sturen.


Onze omgeving: het anker van ons geluk


De mensen om ons heen spelen een belangrijke rol in ons geluk. Het is geruststellend om te weten dat we op hen kunnen rekenen - of het nu gaat om familie, vrienden of collega's - maar het is ook belangrijk dat zij op ons kunnen rekenen. Het verspreiden van vreugde en goed humeur om ons heen kan ook onze eigen geluk beïnvloeden, bijvoorbeeld door naar anderen te luisteren, er te zijn voor mensen die ons nodig hebben, hen te steunen, te complimenteren of aan te moedigen. Neem de tijd om te lachen, te discussiëren en te delen met je dierbaren. Zou dit het recept voor geluk kunnen zijn? Zaai wat je wilt oogsten.


Het feest: een ontmoetingsplaats voor geluk


De Werelddag van het Geluk is een gelegenheid om te vieren met de mensen die jou het meeste geluk brengen. Nodig hen uit en deel het samen op 20 maart, het perfecte moment om al je vrienden samen te brengen en het leven te vieren. Organiseer een uitje of een feestje thuis, en zorg voor spelletjes, muziek en lekkernijen. Maak er een moment van om gelukkig te zijn en te genieten van elkaars gezelschap!


Vrijwilligerswerk: een bron van geluk


Gebruik deze dag (en eigenlijk elke dag) om geluk en vreugde om je heen te verspreiden. Help mensen die je niet kent die hulp nodig hebben: doneer aan voedselbanken, sorteer en doneer spullen die je niet meer nodig hebt... Ervaar de vreugde van het geven zonder iets terug te verwachten.


Geluk is ook te vinden in de kleine dingen van het dagelijks leven. Maak gebruik van kortingsbonnen voor je favoriete merken om meer te genieten van de kleine genoegens in het leven.


Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3