Organisatie van een babyshower: tips en ideeën


Gezin
18/05/2021
Uitnodigingen, decoratie, cadeaus … alles passeert de revue voor een geslaagde babyshower, om een geboorte op gepaste wijze te vieren!

Wie organiseert de babyshower?

Na het aankondigen van haar zwangerschap is het meestal de toekomstige mama die het evenement organiseert. Maar niets weerhoudt haar moeder, zus, nicht of vriendin om het feestje in haar plaats te organiseren, of haar er zelfs mee te verrassen!

Wanneer en waar vier je de babyshower?

Gewoonlijk wordt een babyshower voor de geboorte van de baby georganiseerd, in de loop van de zevende of achtste maand van de zwangerschap. Het is een gelegenheid om onder vriendinnen samen te komen, voordat het leven van de toekomstige mama ingrijpend verandert!

Voor de bijgelovige dames is het natuurlijk helemaal toegestaan de babyshower na de geboorte te laten plaatsvinden. In dat geval is het een gelegenheid om de baby aan je familie en vrienden voor te stellen.

Een babyshower vindt meestal plaats in het huis van de toekomstige ouders, maar je kunt ook een zaaltje huren of een winkel met babykleertjes die dit soort evenementen organiseert. Eventueel vraag je een vriendin, die een appartement of huis heeft dat er beter voor geschikt is, om het daar te mogen vieren!

Wie nodig je uit voor de babyshower?

Volgens de traditie nodigt men alleen vrouwen uit op een babyshower, maar de toekomstige mama kan uiteindelijk uitnodigen wie ze wil. Ze zou trouwens ongelijk hebben als ze zich zou beperken in de keuze van de genodigden: familie, vrienden en vriendinnen, collega’s, buren …

Welke decoratie voor een babyshower?

Voel je vrij om de ruimte te versieren naar jouw smaak! Kies decoratie en kleuren die bij jou passen: de klassieke kleuren blauwe of roze, neutralere tinten zoals goud en zilver of uitbundige kleuren die het feest een vrolijke sfeer bezorgen. Gebruik die kleuren voor het tafelkleed, de servetten, ballonnen, serpentines en confetti.

Spelletjes en snoep

Net als de decoratie, vertalen de spelletjes en het buffet zich ook rond het thema van de geboorte. Laat de taarten en cupcakes ook passen bij de kleuren die je voor de decoratie hebt gekozen! Wat de spelletjes en activiteiten betreft, zijn dit enkele ideeën die het vaakst terugkomen bij babyshowers:

  • Iedereen probeert een schatting te maken van de buikomtrek van de toekomstige mama;
  • Elke gast brengt een foto van zichzelf mee van toen hij/zij baby was. Alle foto’s worden door elkaar gehusseld en men probeert te raden wie al die baby’s zijn;
  • Er wordt een hoekje ingericht als fotostudio met allerlei accessoires (masker, speen, hoed, bril …) om een fotosessie te improviseren en er leuke herinneringen aan over te houden;
  • Organiseer een weddenschap, waarbij je gasten moeten raden of het een jongen of een meisje wordt en welke voornaam de baby zal krijgen, als je die informatie voorlopig nog niet hebt vrijgegeven.

Welke cadeaus voor een babyshower?

Als organisatrice van het evenement denk je aan kleine cadeautjes voor je gasten, zodat ze er een mooi aandenken aan overhouden: bijvoorbeeld kleine pakjes met snoep of een afgedrukte foto of een polaroid, die je na het feest naar iedereen verstuurt!

Als gast profiteer je van dit moment om met de anderen bij te leggen voor een gepersonaliseerd cadeau voor de toekomstige mama. Dat kan ook een schoonheidsverzorging zijn. Later krijg je nog kansen genoeg om de baby te verwennen, zoals bij zijn geboorte of eerste verjaardag.

Zin in meer? Print de kortingsbonnen van verschillende merken.

En jij, wat doe jij het liefst in een babyshower?