Solden: 4 tips voor een goede deal


Thuis
12/05/2021
Zin om volop van de solden te profiteren? Tips om geweldige koopjes op de kop te tikken!

Eindelijk begint de uitverkoop… wil er dit jaar ruim je voordeel mee doen? Volg dan deze 4 tips.

Koopjestip 1

De beste stip is op prospectie te gaan voordat de solden beginnen! Enkele dagen voor de koopjesrage begint, ga je gewoon eens langs in je favoriete winkels en boetieks zodat je een lijstje kunt maken van de topstukken die je absoluut wilt bemachtigen.

Een heleboel merken stellen zelfs voor een ‘wishlist’ aan te leggen op hun website. Dan hoef je bij het aanbreken van de solden alleen maar alle artikelen in je winkelmandje te plaatsen. Dankzij internet is de seizoensuitverkoop makkelijker dan ooit!

Koopjestip 2

De solden zijn de gelegenheid om jezelf een plezier te doen met stukken die je een aparte look geven… maar ook om nieuwe basisstukken te kopen! Dus, voordat je op shopjacht vertrekt kijk je best eens goed in je kleerkast om te zien wat je nodig hebt. Misschien is de broek vol gaten van je zoon aan vervanging toe of ziet je eigen bloes er nu toch wel een beetje afgesleten uit. Als je er nieuwe op de kop kunt tikken tijdens deze solden, dan heb je echt een goede dealgedaan!

Denk ook aan kleren die je nodig hebt voor het volgend seizoen. Vaak vind je in de winter goedkope zomerkleren en omgekeerd.

Koopjestip 3

Black Friday is ideaal om je kerstcadeautjes te kopen zonder jezelf te ruïneren. Maar pas op: als je de aanbieding van de dag wilt vinden moet je vroeg opstaan, want de stock is vaak beperkt.

Je kunt ook van de solden profiteren om met een paar maanden voorsprong de verjaardagscadeautjes van enkele familieleden te vinden. Zo haal je dubbel voordeel uit de solden: je bespaart centen en vermijdt last minute stress!

Koopjestip 4

In de soldenperiode heb je soms de neiging je te laten verleiden door aanlokkelijke promoties van bekende merken. En wat levert het op? Je koopt kleren die je niet echt nodig hebt en die je nooit aantrekt… Dat is niet echt de definitie van de de deal van de eeuw!

Dus, om er zeker van te zijn dat je niet meer uitgeeft dan voorzien, leg je een duidelijk afgebakend budget vast. Als je vooraf bent gaan kijken, is de rest kinderspel! De kunst zit erin exact het bedrag af te halen dat je nodig hebt en contant te betalen.

En jij, wat zijn jouw tips om de beste koopjes te doen?