Goedkoper forfait voor GSM: tips voor besparingen


Thuis
12/05/2021
Zin in het voorkomen van nare verrassingen op het moment dat je de telefoonrekening ontvangt? Onze tips om minder geld uit te geven.

Hoe gebruik jij je smartphone? Ga eens goed na op welke manier jij gebruik maakt van je GSM. Bestudeer en controleer ook je telefoonrekening. Naar welke nummers bel je het meest, en omstreeks welk tijdstip bel je over het algemeen?

Minder betalen voor je GSM-abonnement

Kleren vinden op een ruilfeestje, dagelijkse voorwerpen transformeren, slim kopen, dat is allemaal goed en wel! Maar nog beter is het om je eens te buigen over de facturen van je maandabonnementen om te kijken waar je nog ruimte voor besparingen hebt!

Als je je consumptiepatroon analyseert, zul je zien welke provider het beste bij je past voor het gebruik dat jij van je telefoon maakt. Zo vind je ook het abonnement dat voor jou het meest geschikt is om minder te betalen . Voor je kiest, maak je een vergelijkende studie.

Kies de juiste telecomprovider. Heb je maar een goedkoop telefoonabonnement nodig, gewoon simpel en basic? Een heleboel providers bieden GSM-forfaits aan die maar enkele euro's par maand kosten. Met een tot drie uur telefoongesprekken en berichten, meer niet! Met zo'n abonnement kun je best een smartphone hebben en gratis surfen via de wifi die in steden en treinstations makkelijk te vinden is.

Hoe bespaar je op je GSM-abonnement?

Als je een smartphone hebt met een telefonie- en internetabonnement, betaal je ongetwijfeld enkele tientallen euro per maand. Vraag gerust aan je vrienden welk type GSM-abonnement zij hebben, en of ze er tevreden over zijn. Misschien vind je het lastig om van abonnement te veranderen voor een forfait dat maar een habbekrats goedkoper is. Toch kun je op die manier elke maand meerdere euro's besparen op de rekening van je GSM, waardoor je aan het einde van het jaar toch het verschil merkt.

Denk aan een pack-aanbieding van het type televisie + internet + vaste telefonie + mobile telefonie voor een nog lagere GSM-rekening.

Evalueer je behoefte: als je bijvoorbeeld in een kantoor werkt met toegang tot internet, heb je ongetwijfeld geen hoog debiet nodig op je GSM. Weet dat 20 MB/seconde al ruim volstaan om je mails te lezen, op internet te surfen en video's te bekijken.

Scheid de aankoop van een GSM van de aankoop van een telefoonabonnement . Op die manier kun je profiteren van enerzijds verlaagde prijzen voor GSM's en anderzijds betere prijzen voor abonnementen!

2 De must om je abonnement voor mobiele telefonie niet meer te overschrijden

Dit zijn enkele tips om binnen je forfait te blijven. Voor je van abonnement verandert of droog brood begint te eten, vermijd je het overschrijden van je budget: dat is nog de beste manier om te besparen op de factuur voor mobiele telefonie!

  • Download de apps waarmee je gratis kunt bellen: gebruik je telefoon als een computer voor gesprekken in audio en zelfs in video (de bekendste browsers bieden gratis webmail aan).
  • Als je in het buitenland bent, vergeet dan vooral niet je diensten en apps uit te zetten. Maar ook thuis kun je besparen, vooral door bekende merken te kopen waarvan je weet dat ze goed functioneren en langer meegaan, en dat geldt zelfs voor de producten die je koopt voor de was en de afwas.

En jij, heb jij ook tips om geld te besparen op je factuur voor mobiele telefonie?