Fris je slaapkamer op en slaap als een roos


Thuis
1/03/2019
Heb je slaapproblemen? Volg deze 3 tips om je slaapkamer zo in te richten dat je beter slaapt.

De decoratie en organisatie van je slaapkamer zijn vast minder belangrijk dan de inrichting van je woonkamer of eetkamer, waar je de gasten ontvangt. Toch zou je bijzondere aandacht moeten besteden aan de sfeer in de kamer waar je elke nacht doorbrengt, want dat is tenslotte toch een derde van je hele leven! Dit zijn onze tips om in betere omstandigheden te kunnen slapen.

Tip 1: een goed geluchte, geparfumeerde kamer

Het lijkt misschien vanzelfsprekend, maar de luchtkwaliteit in je slaapkamer is een van de beslissende criteria voor een serene nachtrust. De kamer elke ochtend en elke avond minstens 5 minuten ventileren is een gewoonte die je zou moeten aannemen, ook wanneer het buiten erg koud is!

Nadat je de lucht hebt ververst, kun je een geurkaars aansteken en een warme sfeer creëren in je slaapkamer, zoals bijvoorbeeld:

  1. Een kaars met de geur van je favoriete bloem
  2. Een geurkaars met een fris parfum, zoals ochtenddauw of fris linnengoed
  3. Een kaars met een muskusgeur voor een persoonlijke toets

De zuivere lucht en de geur van de kaars die je hebt uitgekozen ontspannen je, zodat je ‘s avonds beter inslaapt.

Tip 2: aangepaste verlichting

Je weet al dat elk gebruik van tablets en smartphones sterk af te raden is voordat je gaat slapen. Ideaal is zelfs dat je alle apparaten uit de slaapkamer verbant en je laat wekken door een klassieke wekker.

Om beter te slapen, ga je best even na of je lampen niet te fel schijnen: als dat het geval is, gebruik dan liever lampen met dimmer, die je probleemloos naar de juiste sfeer kunt dimmen. Te sterk licht kan immers een impact hebben op je humeur en volledige ontspanning in de weg staan. Met een dimmer kun je lezen in aangepast licht en langzaamaan het licht laten afzwakken voor je wilt inslapen. Het positieve effect van deze aanpassing zal je verbazen!

Tip 3: eenvoudige, neutrale decoratie

De volgende 3 tips kunnen een reële impact hebben op de kwaliteit van je nachtrust en je algemene welzijn, zonder dat je per se alle Feng Shui-regels in acht moet houden:

  1. Kies kalmerende en zachte kleuren. Voor de kleur van de muren van je slaapkamer neem je altijd de toon die net iets lichter is dan degene die je hebt uitgekozen, omdat de kleur - eenmaal op de muren - altijd wat feller zal zijn dan op de kleurenschaal. Rood, oranje en geel kun je vergeten. Geef de voorkeur aan blauw, lichtgrijs of beige, want dit soort kleuren zijn ideaal voor een zen sfeer.
  2. Vermijd motieven op de muren, het hoofdeinde of de lakens. Je wordt ze snel beu. Voor meer harmonie gebruik je effen kleuren voor verf en stoffen.
  3. Denk aan accessoires! Die hoef je niet voor de andere kamers te bewaren. Decoreer naar hartenlust met schattige doosjes, lichtslingers, foto’s of posters die een kalmerend effect op je hebben. Het belangrijkste is dat je je in de slaapkamer lekker voelt.

Nu je slaapkamer een oase van rust is, heb je alleen nog een goed bed nodig! Ontdek onze tips om de juiste matras te kiezen!

En jij, heb jij tips voor de organisatie en inrichting van een rustgevende kamer?