Cocktails en andere frisdranken voor de zomer


Thuis
4/10/2018
Zin in iets fris? Een smoothie, een fruitcocktail, ijsthee? Dit zijn ideetjes voor zalig verfrissende en dorstlessende zomerdrankjes.

In de zomer, wanneer de zon steekt, is er niets heerlijker dan een lekker ijskoud drankje om de dorst te lessen en de kinderen te verfrissen. Dan is het een goed idee om zelf frisdrank te maken: samen met de kinderen, om het gezellig te maken.

Milkshakes en smoothies

Voor het maken van je eigen milkshakes heb je geen bijzonder keukengerief nodig. Alle mogelijke melkvarianten zijn goed en je kunt kiezen uit eindeloos verschillende smaken! Voor een iets dikkere textuur voeg je er wat roomijs aan toe. Maar misschien verkies je de klassieke melk met een coulis van aardbeien? Een milkshake voor wie aan de lijn doet? Doe een beetje van je lievelingsfruit in de mixer met wat honing en halfvolle melk en mix tot je de gewenste textuur hebt. Een smoothie met magere yoghurt en vers fruit is ook perfect om het hele gezin te verfrissen: gewoonweg heerlijk, en met een goede balans qua voedingsstoffen bovendien.

Fruitcocktails

Om het even welke cocktail waarop je verlekkerd bent kun je ongetwijfeld makkelijk aanpassen aan het hele gezin. Laat de kinderen hun favoriete frisdrankje mengen met allerlei fruitsapjes en probeer het nieuwe mengseltje samen uit. Verder geen paniek, want achteraf gooi je alle kleren gewoon in de wasmachine met de juiste dosis Dash om alle eventuele vlekken uit hun kleertjes te wassen!

Voeg aan je creaties nog wat natuurlijke kleurstof toe en amuseer je met het versieren van de glazen met schijfjes fruit of cocktailparasolletjes. Doe je zelfgemaakte zomerdrankjes in kleine cocktailglazen of plastic bekers: zo kunnen de kinderen even stoer paraderen als de volwassenen!

Gearomatiseerd water en ijsthee

Gearomatiseerd water is een zomers drankje dat heel makkelijk voor elkaar is te krijgen! Parfumeer water met rode bessen of komkommer, of maak zelf een citroenlimonade. Voeg aan een liter ijskoud water een beetje rozemarijn of verse munt toe en laat het een paar uur in de koelkast intrekken. Als resultaat krijg je een heerlijk drankje om de dorst te lessen!

Je kunt ook een karaf thee met citroen of vruchten bereiden en die een hele nacht in de koelkast laten staan. Voor een dieetversie gebruik je vanillestokjes of een tikkeltje honing in plaats van suiker om de theesmaak iets te verzachten. Laat je verbeelding de vrije loop en probeer verschillende smaken uit... om het hele gezin gelukkig te maken!

En jij, wat zijn jouw recepten voor verfrissende zomerdrankjes?