Welk kapsel past bij jouw gezicht: doe de test!


Beauty
18/03/2022
Zin in het vinden van het perfecte kapsel? Doe de test om te weten welke coupe het beste past bij de vorm van jouw gezicht!

Je hebt zin in een nieuwe look voor je haar, maar weet je niet welk kapsel je moet kiezen? Deze test helpt je uit te zoeken wat het ideale kapsel is bij de vorm van jouw gezicht – met voorbeelden van celebrities die je zullen inspireren!

Welk kapsel past bij welk gezicht?

Als je bij de kapper door de magazines bladert en al die verschillende haarstijlen ziet, weet je het al snel niet meer… Maar om te weten welk kapsel bij de vorm van jouw gezicht past heb je helemaal geen dure kapper nodig! Doe snel deze test om een duidelijk idee te krijgen over de vorm van jouw gezicht en de kapsels die jou het beste staan.

Ga voor een grote spiegel staan, je rug recht, je schouders naar achter en je hoofd opgeheven. Zorg ervoor dat het licht geen schaduwen op je gezicht of op de spiegel werpt en kijk recht voor je uit.

En nu de test! Welke vorm heeft jouw gezicht?

Jouw gezicht is…

 • a) Iets fijner ter hoogte van de kaken dan ter hoogte van de slapen
 • b) Breder ter hoogte van de slapen en de haarlijn
 • c) Ongeveer twee keer langer dan breed

Jouw gezicht is…

 • a) Langer dan dat het breed is
 • b) Even breed aan voorhoofd en jukbenen
 • c) Licht gerond ter hoogte van de kaken

Jouw gezicht is…

 • a) Iets breder ter hoogte van het voorhoofd dan van de kaken
 • b) Rond, als van een pop
 • c) Hoekig, met vier duidelijke hoeken

Jouw jukbenen zijn…

 • a) Eerder afgerond
 • b) Ongeveer even breed als de lengte van je gezicht
 • c) Even breed als je kin

En je kin? Die is eerder…

 • a) Ovaal
 • b) Fijn en puntig
 • c) Iets breder dan je slapen en haarlijn, ter hoogte van de kaken

Welk haarkapsel als je meestal a hebt gescoord:

Jij hebt geluk. Met jouw gezichtvorm kun je elk kapsel kiezen! Als je dik haar hebt, kies dan voor mooie Californische krullen. Gebruik een voedende haarverzorging om je haar te verzorgen en glans te geven. Je kunt ze ook naar achter borstelen in een sexy paardenstaart. Heb je liever kort haar? Carrékapsels zijn een uitstekende keuze, maar de meiden met het meeste lef kiezen dan voor een jongenskapsel. Als je fijn haar hebt, kan een licht opgeknipt kapsel je haar meer body geven, terwijl een paar lokken opzij (vermijd vooral een rechte pony) en krullen ter hoogte van je jukbenen een indruk van volume zullen geven. Als je liever glad haar hebt, zorg er dan voor dat je haarwortels niet tegen je hoofd aanplakken om je gezicht niet langer te laten overkomen.

Wie jou kan inspireren? Audrey Tautou met haar jongenskapsel, het korte kopje van Ella Leyers, het golvend halflang kapsel van Charlize Theron, de korte carré van Marion Cotillard of Léa Seydoux…

Welk haarkapsel als je meestal b hebt gescoord:

Dan heb je er het meeste belang bij dat je de aandacht op je ogen en jukbenen vestigt, en volume aan de onderkant van je gezicht geeft. Als je je haar niet wilt knippen, laat de lengtes dan een beetje opknippen. Is je haar glad en recht als een stokje? Geef dan de voorkeur aan een nonchalant kapsel, waarbij je een paar lokken op je gezicht laat vallen om het smaller te laten ogen. Vermijd korte pony’s en kies eerder voor iets langere lokken langs je gezicht. Een haarscheiding links of rechts functioneert ook beter dan een scheiding in het midden. Als je dik haar hebt, vraag je kapper dan dat hij het langs je kaaklijn licht opknipt. Een prima kapseltip: krullen of een lange golvende carré. Daarvoor verzorg je je haar zonder ze te verzwaren met een shampoo die volume aanbrengt.

Wie jou kan inspireren? Het nonchalante kopje van Andrea Croonenberghs, de lange pony van Charlotte Gainsbourg, de golvende dégradé van Lily-Rose Depp, de lange carré van Cécile de France…

Welk haarkapsel als je meestal c hebt gescoord:

Jouw kapsel moet de vorm en de hoeken van je gezicht verzachten ! De beste oplossing is dus dat je textuur aanbrengt in je haar met mooie krullen of een dégradé voor als je sluik haar hebt. Vermijd een korte carré en kapsels die korter zijn dan schouderlengte: jij moet je haar lang laten groeien! Een goed kapsel voor de vorm van jouw gezicht kan een wavy zijn, die je kaaklijn zal verzachten en meer volume aan de zijkant van je gezicht zal geven, vooral als je haar lang is zoals dat van Sarah Jessica Parker. Wat levert het op? Je gezicht zal zachter overkomen. Maar je moet er wel op letten dat je kapsel niet te veel volume aan je haarwortels geeft. En voor mooi glanzend haar, verzorg je het met een verzorgende shampoo van Pantene.

Wie jou kan inspireren? Het losse, sluike haar van Goedele Liekens, de krullende dégradé van Veerle Baetens, de wavy manen van Gisèle Bündchen, de glamour coupe van Angelina Jolie…

En jij, welke celebrities inspireren jou in de keuze van je kapsel?

 

Krijg tot en met 5€ cashback  bij Omnibionta3